HandWerk, nieuwe trends slow design

Het lijkt misschien of de meeste voorwerpen in de fabriek gemaakt worden en nog maar weinig met de hand.

Het boek HandWerk van Olivier Dupon laat zien dat dit niet zo is. Niet alleen is de trend op dit moment om weer steeds meer zelf te maken, te breien, te verbouwen, enz. Maar we kopen ook graag handgemaakte kunst voor ons huis. Spullen die we echt mooi vinden, design en handwerk dat niet in massaproductie is gemaakt.

Slow design

Dit boek geeft een selectie van kunstenaars over de hele wereld met een duidelijke beschrijving met beeldmateriaal van hun werk en hun werkwijze. Het gaat hier zowel om kunstenaars die gebruiksvoorwerpen maken als stoelen, tafels of fietsen bijvoorbeeld, maar ook veel siervoorwerpen. Er worden allerlei verschillende technieken gebruikt: zeefdrukken, houtbewerking, glasblazen, pottenbakken, textielverwerking en meer.

hw2

Het boek

Het is een plezier om te zien dat er zo veel moois gemaakt wordt. Leuk ook dat er zowel foto’s bij staan van de kunstenaar in actie als van de eindproducten. Dit boek geeft je de kans om een groot aantal kunstvoorwerpen van over de wereld bij elkaar te bekijken. Voorwerpen die je anders niet zo snel zult zien. De verzameling is ook goed gedocumenteerd. Achterin staat een lijst van adressen, websites en webwinkels waar je meer informatie vindt. Een mooi boek voor iedereen die geïnteresseerd is in design of die zich wil laten inspireren.

Olivier Dupon

Olivier Dupon begon zijn loopbaan bij Christian Dior en werkte als inkoper en projectmanager voor verschillende grote retailbedrijven. Hij woont nu in Londen en zoekt de internationale markt af, op zoek naar nieuw talent in design, kunst en handwerk. Dit boek HandWerk is een vervolg op het in 2011 verschenen ‘The New Artisans‘ en in 2012 ‘The New Jewellers‘, in 2013 ‘The New Patissiers’ en in 2014 ‘Floral Contemporary’.

[bol_product_links block_id=”bol_55dedc8d99d96_selected-products” products=”9200000040710170″ name=”hw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *