Handig! Je calorieën bijhouden met de S-Health app

De vakantie is voorbij. Dat betekent meestal dat er wel wat vakantiekilootjes af kunnen. Om je daarbij te helpen hebben we een leuke tip voor je waarbij je je telefoon handig kan gebruiken.

S-Health app

De S-Health app is een Android app van Samsung met een aantal functies om je gezondheid te verbeteren. Zo kan je er bijvoorbeeld een voedingsdagboek mee bijhouden. Je voert in wat je met het ontbijt, lunch, avondeten en tussendoor eet. De app kent het aantal calorieën van de meeste voedingsmiddelen en zo weet je precies wat je op een dag binnenkrijgt.

Afvallen is op die manier een stuk eenvoudiger

Het enige dat je moet doen om af te vallen, is zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Dan moet je natuurlijk wel een beetje bijhouden wat je binnenkrijgt op een dag en wat je verbrandt. Dat is precies waar de S-Health app je mee helpt.

Voedingsdagboek bijhouden

Het ingeven van wat je zoal eet op een dag is echt super simpel. Dat kan je ook zien in de video hieronder. Ook kan je heel makkelijk ingeven hoeveel je van iets eet of dat nou één stuk, een portie of een aantal grammen is. Mocht de app een ingrediënt of product niet kennen, dan kan je het ook nog handmatig ingeven.

 

Verrassend…

Door het bijhouden van zo’n voedingsdagboek kan je nog wel eens verrast worden. Zo zag ik dat de koek die ik als tussendoortje at, bijna evenveel calorieën leverde als het ontbijt, de lunch en het avondeten samen.

Aanvullende info

Behalve de calorieën geeft de app ook het totaal aantal koolhydraten, vetten en proteïnen weer. In een lijstje eronder wordt ook het aantal vezels en de hoeveelheden vitaminen en mineralen weergegeven. Zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Dat is toch hele nuttige informatie. Door middel van een rode, gele of groene stip wordt aangegeven of je er teveel, voldoende of te weinig van hebt binnengekregen.

Android & you

Misschien vind je het veel gedoe om uit te zoeken hoe zo’n app precies werkt. Dat hoeft niet. Op het Youtube kanaal Android & You van Samsung vind je daarom video’s die je snel op weg helpen.

Wil je ook alles uit je telefoon halen? Abonneer je dan op het kanaal Android & You en je krijgt iedere week een nieuwe How-to video!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *