Geef je bank een 2e leven

Ziet jouw zitbank er al een beetje versleten uit of ben je toe aan een andere look? In meubelzaken heb je vast een paar leuke modellen gezien, maar misschien is stofferen ook een optie om je bank een 2e leven te geven. Hoe duur of goedkoop een bank stofferen kan uitpakken, hangt helemaal af van jouw smaak en de meubelstof die je kiest.

Een ode aan je lievelingsbank

Stoffering is een van de essentiële elementen in een gestoffeerde bank. Naast verfijning en bruikbaarheid, is het de kers op de taart om elke kamer een vleugje design en stijl te geven. Bij het kiezen van een nieuwe stof voor je oude lievelingsbank is het essentieel om rekening te houden met zowel de decoratieve lijn van de kamer als de nieuwste trends en innovaties, evenals de functionele behoeften van je gezin en het dagelijks gebruik ervan. Over het algemeen kost een bank stofferen ongeveer hetzelfde als het kopen van een nieuw meubel. De prijs is echter niet te vergelijken met goedkope, in massa geproduceerde meubelstukken. Meubilair moet een investering zijn, geheel aan jouw smaak voldoen en meegaan totdat je er op bent uitgekeken. Je bank moet in ieder geval minstens net zo lang goed blijven totdat je helemaal klaar bent met het afbetalen ervan.

geef je bank een tweede leven
Geef je bank een tweede leven

Voordelen van je bank stofferen

Een bank stofferen is complex en gevarieerd. Het vergt vele jaren ervaring om een kwaliteitsproduct te maken. Heb je echter eenmaal de juiste stoffeerder gevonden, dan kun je het ontwerp maken waar jij al langer van droomt. Als je meubels hebt met een stevige structuur, dan is het de moeite waard om ze een 2e kans te geven en ze opnieuw te stofferen. De structuur is in feite het enige dat echt belangrijk is. Je bank stofferen houdt in dat alles wordt verwijderd behalve de structuur. De kwaliteit van het hout of ander materiaal, de riemen en veren worden nagekeken en, indien nodig, weggegooid en de stoffeerder begint helemaal opnieuw. Je bank stofferen kan erg leuk zijn, zeker als je zelf de stof kunt kiezen die je mooi vindt. Hetzelfde geldt voor de textuur en het patroon. Kies bijvoorbeeld voor vlekbestendige stoffen zodat je huisdier je het genot van je pas gerepareerde en gestoffeerde bank niet ontneemt.

Je bank stofferen en helemaal personaliseren

Er valt echter meer te personaliseren dan alleen de stof. Als je bij het kopen van een prachtige bank misschien de poten minder leuk vond, dan heb je nu de kans om er iets aan te doen. Je kunt namelijk het ontwerp een beetje aanpassen door de hoogte van de poten te veranderen, randen van het hout of metaal te laten verwijderen, knopen en plooien niet meer mee te nemen en wat dies meer zij. Vraag je stoffeerder hoeveel wijzigingen je in het ontwerp kunt aanbrengen, maar houd er wel rekening mee dat dit de kosten van het stofferen een beetje kan verhogen. De stoffeerder zal sommige elementen van de stof namelijk opnieuw zal moeten ontwerpen in plaats van het patroon van de oude stukken te volgen stukken. Eén ding is zeker: je bank stofferen maakt dat je een meubel krijgt die qua look en feel helemaal als nieuw aanvoelt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *