voorjaarsschoonmaak

Feng Shui voorjaarsschoonmaak

Bijna lente…..Geef je huis een Feng Shui voorjaarsschoonmaak. Een schoon, fris huis geeft je nieuwe energie. Zo pak je het aan.

 

Begin!

Volgens de leer van de Feng Shui moet de energie in je huis vrij kunnen stromen. Door rommel stagneert de energie en dat heeft zijn weerslag op hoe je je voelt.
Negatieve energie moet weer plaatsmaken voor positieve. Doe alle overbodige, oude en kapotte rommel weg. Dingen die je het laatste half jaar niet hebt gebruikt ruim je op. Kun je er nog geen definitief afscheid van nemen, sla ze dan op. Dat zorgt voor ruimte, letterlijk en figuurlijk. Ruimte voor nieuwe dingen in je leven.

 

Opruimsessies

Opruimen zelf kost natuurlijk energie. Je moet eerst energie investeren om nieuwe energie te krijgen. Pak het dus goed aan. Begin met een kast of la, net waar je zin in hebt. Maar beperk je opruimsessies tot drie kwartier of een uur. Als je eenmaal op gang bent gekomen en de eerste resultaten ziet, zal de rest gemakkelijker gaan.

 

Je keuken

Volgens de Feng Shui is de keuken de belangrijkste ruimte in je huis. Je bewaart en bereidt er tenslotte je eten en dat staat direct in verbinding met je gezondheid en energie. Besteed daarom extra aandacht aan je keuken. De staat van je keuken is belangrijk voor je gezondheid. Vergeet niet de koelkast en diepvries goed aan te pakken.

 

Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen

Vergeet chemische middelen en nepgeuren. Maak je huis schoon met natuurlijke en milieuvriendelijke middelen als soda, groene zeep, schoonmaak azijn en wil je het lekker laten ruiken, kies dan voor een druppeltje etherische olie in het water.

lees meer over milieuvriendelijk schoonmaken

 

Breng groen in huis

Haal frisse groene planten in huis en vazen met voorjaarsbloemen en als je wilt groene kruiden in de keuken. Groene planten zuiveren de lucht en bloemen in de knop symboliseren groei en een nieuw begin.

 

Nieuwe liefde?

Wil je graag een nieuwe liefde in je leven? Volgens de Feng Shui moet er ruimte voor zijn. In je leven en in je huis. Maak er dus ruimte voor. Letterlijk. Zorg dat je huis en kasten opgeruimd en niet overvol zijn. Lees hier meer fengshui tips voor romantiek.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *