Feng Shui op je werkplek

Zit je carrière in het slob, wacht je al jaren tevergeefs op promotie, en is je enthousiasme en je creativiteit wat je werk betreft gedaald tot het nulpunt?

 

Tijd voor actie

Reorganiseer je werkplek.

Het doet er niet toe wat voor soort werk of wat voor bedrijf, de volgende tips kunnen je helpen je energielevels op te krikken en je carrière op te laten bloeien.

Plaats voorwerpen die je herinneren aan je doel en ambities op de muur achter je computer. Krantenartikelen, foto’s van mensen die je bewondert, een planningsschema enz.

Zet iets moois zoals een steen, een beeldje, of een ingelijste foto aan de linkerkant van je bureau. Dit om je niet te verliezen in je werk en je te herinneren aan de spirituele kant van het leven.

Overdrijf het niet, teveel foto’s van dierbaren zullen je afleiden. Zet ze in het midden en rechtsboven van je buro.

 

Tips

 • Zorg dat je met je rug tegen een stevige wand zit en dat je vanaf je plaats de deur en het raam kan zien.
 • Plaats een burolamp op de linkerhoek (als je er voor zit) van je buro, dit om je financiële situatie te verbeteren.
 • Plaats de telefoon aan de rechterkant, dit zorgt er voor dat de mensen die je aan de lijn krijgt behulpzaam zullen zijn.
 • Als je linkshandig bent, leg je je adressen/telefoonboekje aan de rechterkant, om dezelfde redenen als de plaatsing van de telefoon.
 • De linkerkant is de plaats voor kennis, dus leg naslagwerken, woordenboeken, gidsen, encyclopedieën en dergelijke links.
 • Als je creatief werk hebt, journalistiek of grafisch ontwerp, enz. dan zou een buro met ronde vormen ideaal zijn, werk je met cijfers is een rechthoekig buro met afgeronde hoeken het beste.
 • Met een rechthoekige tas of handtas wordt het makkelijker projecten die je opstart ook af te maken.
 • Je computer zal de belangrijkste plaats in het midden gedeelte van je buro innemen. Een plaats die staat voor faam en erkenning.

 

Edelstenen

Wil je edelstenen op je buro? Edelstenen kunnen je energie vergroten, dus plaats er één of meer op je buro met eigenschappen die je aanspreken:

Citrien – brengt zelfvertrouwen, optimisme en geld.

Rozenkwarts – brengt harmonie

Bloedsteen – helpt je bij het maken van beslissingen

Tijgeroog – stimuleert de creativiteit

Jade – vergroot de concentratie

 

Beeldjes

Als je waarde hecht aan een cultureel of religieus ikoon, en het je een gevoel van rust en inspiratie geeft, kun je dit op een prominente plaats zetten. Bijvoorbeeld:

 • Boeddha voor rust en kalmte
 • Een dansende shiva voor energie
 • Toth, de Egyptische God voor wijsheid

 

Breng de natuur binnen

De natuur heeft een kalmerende werking. Dus leg wat kiezelstenen, schelpen, veren stukjes hout, of wat je wilt op je buro.

 

Je eigen kop of beker

Is vast leuker om naar te kijken dan het kantoor aardewerk of plastic, en kan een lichtpuntje op de dag betekenen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *