elitis behang

Elitis behang, als behang kunst wordt

Behang van Elitis staat garant voor een unieke, tijdloze, luxe en vooral revolutionaire vorm van muurbekleding. Het is een bedrijf dat in Frankrijk, in 1988 in de plaats Toulouse is opgericht en zijn weg over de wereld heeft gevonden. In meer dan honderd landen is Elitis behang te vinden. De naam Elitis is gekozen omdat het de beste omschrijving geeft van de beleving die zij hun behang willen meegeven. Elitis is een afgeleide van de naam van een Griekse dichter die schoonheid bezong. Deze emotie, vorm van beleving en dit gevoel stellen zij centraal in hun Elitis behang collectie.

Een revolutionaire uitstraling

Het Elitis behang doet er alles aan om te prikkelen of juist te kalmeren. De meest uiteenlopende vormen en materialen worden op unieke en experimentele wijzen toegepast. Daardoor ontstaat een unieke vorm van wanddecoratie. Innovatie geeft ruimte aan de nieuwste technologieën waardoor de toepassingsmogelijkheden enorm vergroot worden. Het laboratorium verkent als een ontdekkingsreiziger de mogelijkheden van een nieuwe wereld bij Elitis behang.

Unieke combinaties en toepassingen

Het materiaalgebruik levert een zinnenstrelende ervaring op. Het geeft Elitis behang een organische, tastbare lading. Pure materialen zoals onder andere echte haren, linnen, ruwe zijde, riet, kurk, raffia, papieren sculpturen en metallic ondergronden vormen, uitgevoerd in een grote diversiteit aan designs en kleuren, een wereld op zich.

Elitis behang heeft, zoals de meeste andere behangmerken, verschillende types behang waaronder papieren behang en vliesbehang. Het vinylbehang is gemaakt op basis van papier. Een eigen behangserie onder de naam Paper Sculpture is gemaakt van geschept papier waardoor papieren sculpturen ontstaan die een heuse bas-reliëf vormen. Ook omvat de collectie van Elite behang bijvoorbeeld vliesbehang van het huis Asteré, een vooraanstaand Frans merk dat designs uit de collectie Garance Vallée Collection levert. U vindt in de Elitis behang collectie onder andere dik vinyl behang met een houtstructuur als ondergrond maar ook handgemaakt behang van metallic garen gecombineerd met parelmoer op een vlies achtergrond. De behangserie Elitis Awa is zelfs geschilderd en gebeeldhouwd.

Elitis behang is in alles divers

De toepassingen en het gebruik van materialen zijn enorm divers. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn de verrassende of juist subtiele kleurcombinaties en de organische of juist abstracte effecten die dit oplevert. Het is als pure kunst aan de muur. U vindt bij Elitis behang dan ook niet altijd standaard maten. Zo zijn er rollen van drie meter bij drie meter, behang geleverd als een paneel, maar ook formaten als een rol behang van een meter bij tien meter. Al deze afmetingen zijn soms te vinden binnen een zelfde behangserie. Het is dus wel even zaak te controleren waar en waarvoor u het Elitis behang wilt gaan gebruiken.

Duurzaamheid, juist in luxe behang

De vluchtigheid van huidige trends vraagt om een tegenhanger. In de vorm van de stijlvolle, tijdloze en luxe behangsoorten als Elitis behang draagt u bij aan duurzaamheid. Essences de Bois is hier een voorbeeld van. Voor deze unieke houtcollectie heeft Elitis behang gebruik gemaakt van gerecycled hout. Houtsoorten als bijvoorbeeld de Zwarte walnoot of Schotse iep gaan een nieuw leven tegemoet in de vorm van kunstige wandbekleding als puur natuur aan de muur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.