sfeer in huis

5 Tips voor meer sfeer in huis

Laatst bijgewerkt:

Soms ben je gewoon niet tevreden met een ruimte. Het is ingericht, maar daar is ook alles mee gezegd. Als je meer sfeer en gezelligheid in een ruimte wilt brengen, lees dan de tips hieronder.

1. Zeg het met planten

Groen maakt een kamer sfeervol en planten in huis hebben meer voordelen, onder andere voor de gezondheid. Heel trendy is op dit moment de cactus of de vetplant. Dit zijn trouwens ook makkelijke planten voor mensen die geen groene vingers hebben want ze hebben weinig water en verzorging nodig. Zet één grote plant neer als blikvanger of zet een aantal planten bij elkaar in een groep. Verse bloemen doen het ook altijd goed, maar moeten wel regelmatig vervangen worden.

cactus

2. Werk met kleur

Warme kleuren geven sfeer en warmte aan een ruimte. Kleuren als oranje, rood, geel en aardetinten maken een ruimte gezellig. Combineer ze met neutrale kleuren zoals grijs, beige en bruin zodat het niet te druk wordt.

Geef een muur een mooi kleurtje, kies voor gekleurde accessoires zoals kussens, vazen of een kleed of hang een kleurig schilderij of poster op.

jalouzieën

3. Aandacht voor licht

Licht en lichtinval is belangrijk voor de sfeer van een kamer. Tafellampen of schemerlampen zorgen ‘s avonds voor sfeer in huis. Overdag kunnen gordijnen en jaloezieën ervoor zorgen dat de lichtinval prettig is en dat te fel zonlicht wat gedimd wordt.

4. Doe iets bijzonders met een muur

Je kunt een kamer op een eenvoudige en snelle manier een bijzonder tintje geven door er één muur uit te kiezen en daar iets opvallends mee te doen. Houd de andere muren rustig anders krijg je al snel een te druk effect. Geef die ene muur een behang met grote motieven of een fotobehang. Je kunt een fotobehang kiezen van een bestaande foto of het laten maken van een zelfgemaakte foto.

Bekijk een paar voorbeelden hieronder. Een muurvullend behang met een foto van Monet of Van Gogh of een natuurafbeelding is natuurlijk heel mooi voor de slaapkamer. En voor een keuken, eetkamer of kinderkamer zijn er ook voldoende passende foto’s te bedenken.

fotobehang

poef5. Breng stof in huis

Tegenwoordig zijn veel kamers praktisch ingericht met veel leer, hout, tegels en andere koude en harde materialen. Die zijn makkelijk schoon te houden, maar kunnen soms wel een beetje steriel en koud aandoen. Als het om gezelligheid gaat, kan je toch beter wat stof en textiel aan je interieur toevoegen. Denk aan kussens, gordijnen, een kleed op de vloer, een deken of plaid over de bank of bijvoorbeeld zo’n leuke gebreide poef die tegenwoordig populair zijn.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
9 tips voor meer sfeer in je slaapkamer