regenton

Een regenton als eyecatcher in je tuin

Een regenton in de tuin: het ziet er geweldig mooi uit, en past bij bijna iedere stijl. Of je nu een balkon of een gigantische tuin hebt: er is altijd wel plek voor een toffe regenton. Maar naast het feit dat ze mooi zijn, is de regenton daarnaast ook nog eens super functioneel. Maar wat kan een regenton in je tuin nu allemaal voor meerwaarde bieden? We vertellen het je graag!

moderne regenton

1. Minder wateroverlast

Een regenton is niet alleen mooi, maar kan ook voor minder wateroverlast zorgen. Wanneer we in Nederland last hebben van extreme regenbuien, komen er regelmatig kleine overstromingen voor. Een hevige, korte bui zorgt er namelijk voor dat het water niet snel genoeg de bodem in kan zakken. Het resultaat? Water in je achtertuin of een ontzettend drassige bodem. Een regenton kan een groot deel van de vallende regen opvangen en de wateroverlast hierdoor flink verminderen.

2. Altijd water binnen handbereik

Naast extreme regenbuien hebben we ook steeds vaker te maken met lange, droge perioden. Wanneer er in zo’n geval een ernstige waterschaarste ontstaat (denk maar even terug aan de zomer van 2018) is zo’n regenton ineens toch wel erg welkom. Deze kan in geval van droogte al je planten van water voorzien of ervoor zorgen dat je toch je auto even kunt wassen!

3. Integreren in de woning

Wil je flink wat op de kosten besparen? Maak dan een eenmalige investering en integreer je regenton met de watertoevoer in je woning. Met een goede filter kan het regenwater gewoon gebruikt worden om te douchen, koken of schoon te maken.

4. Besparen op drinkwater

Daarnaast kun je het water uit de regenton gebruiken voor allerlei functies waar je normaal je (betaalde) drinkwater voor gebruikt. Gebruik het regenwater om je planten water te geven, de ramen schoon te maken of je auto eens een goede wasbeurt te geven.

5. Geweldige decoratie

En dan als kers op de taart mogen we natuurlijk niet vergeten te vertellen dat een regenton een echte eyecatcher in je tuin is. Het kan je woning nét die finishing touch geven die je al jaren zocht. Er zijn allerlei leuke soorten of maten regentonnen te vinden, en hierdoor is er altijd wel eentje die perfect in jouw tuin past. Als leuke plantenbak of handige statafel bijvoorbeeld!

Zoals je ziet is een regenton niet alleen een echte eyecatcher, maar ook nog eens hartstikke multifunctioneel. Bewater je planten, was je auto, houd je achtertuin lekker droog én heb ook nog eens een handige bijzettafel voor dag glaasje wijn aan het einde van de dag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.