ruimte groter laten lijken

Een kleine ruimte groter laten lijken

Wil je een kleine ruimte groter laten lijken, volg dan de volgende tips op.

 

Kleurgebruik

Gebruik lichte, luchtige, koele kleuren. Vooral koele kleuren als blauw en groen zullen het effect nog eens extra vergroten.

Hou het plafond wit, zelfs een lichte kleur op het plafond doet het al kleiner lijken

 

Ton-sur-ton

Gebruik tinten afgeleid van dezelfde kleur en pas deze toe op muren, stoffen en de kleur van meubelen. Geef meubelen een kleur die dicht bij de kleur van de muur komt, en de meubelen zullen als het ware opgaan in de achtergrond.

 

Hindernissen

Probeer een open ruimte te maken waarbij je van de ene hoek naar de andere kunt kijken, zonder dat je gehinderd wordt door voorwerpen waar je door of omheen moet kijken. Gebruik het liefst lage kasten, fijne, lichte, niet te massieve meubelen, stoelen zonder armleuningen, banken op poten waar je onder door kan kijken, enz.

 

Licht

Breng zoveel mogelijk licht in de kamer. Voorkom dat het daglicht geblokkeerd wordt door te donkere gordijnen e.d. Plaats extra lichtpunten, b.v. in boekenkasten, in donker hoeken, spotjes, enz.

 

Spiegels

Het effect van spiegels om een ruimte te vergroten is algemeen bekend. Probeer ze vooral zo te hangen dat de blik naar buiten door een raam of deur erdoor wordt weerspiegeld.

 

Opgeruimd

Onttrek rommel zo veel mogelijk aan het oog. Als je je blik door de kamer laat gaan, bepalen je ogen de grootte door de ruimte die ze zien. Haken met bergen kleren, opgestapelde boeken, tafels volgeladen met rommeltjes vullen de ruimte en maken het rommelig.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *