paneelgordijn

Een frisse aanblik met paneelgordijnen

Heb je grote ramen of glazen deuren in je woonruimte? Dan je ze schitterend decoreren met paneelgordijnen, om vervolgens te bepalen wanneer je wel of geen gebruik wilt maken van het binnenvallend licht. De horizontaal uitschuifbare panelen bieden een aantal interessante pluspunten.

Makkelijk in- en uitschuifbaar

Bij paneelgordijnen zitten de panelen aan de bovenzijde vast aan een rail en glijden ze soepel langs elkaar heen. Afhankelijk van hoe groot je ramen zijn, kun je kiezen voor een rail met 2, 3, 4, of meer banen. Zo stem je de breedte van de panelen netjes af op de omvang van het glas, de interieurstijl van je woonkamer en je persoonlijke voorkeur. Doordat de panelen ordelijk achter elkaar schuiven zijn ze ook in gesloten stand erg decoratief.

Maak je eigen combinatie!

Paneelgordijnen zijn in alle denkbare kleuren en designs te vinden bij gespecialiseerde bedrijven. Een leuk voordeel is dat je op één rail panelen in verschillende tinten en ontwerpen kunt combineren. Het biedt je de mogelijkheid om een unieke samenstelling te maken die perfect aansluit bij de kleuren van je meubels. Met gecombineerde panelen heb je bovendien de optie om van tijd tot tijd de woonkamer een iets andere uitstraling te geven. Je hoeft slechts de volgorde van de panelen per rail te verwisselen of panelen van de ene rail naar de andere rail te verplaatsen.

Bepalen van lichtintensiteit

Het is ook mogelijk om doorschijnende panelen te selecteren voor je paneelgordijnen. Bij veel leveranciers kun je zelf aangeven hoeveel licht de panelen moeten doorlaten. Vooral bij hoge ramen in de woonkamer zijn transparante panelen mooi en sfeervol. Een elegante uitstraling creëer je met een combinatie van doorschijnende en niet doorschijnende panelen op één rail.

Eenvoudig monteren

Paneelgordijnen bestel je op maat. Omdat de rails en de panelen meestal van lichtgewicht materiaal vervaardigd zijn, is de montage vrij simpel. Je hebt alleen een boor en een schroevendraaier nodig om de rails stevig weg te werken in het kozijn van je raampartij of glazen schuifdeur. Indien je echt twee linkerhanden hebt, is er altijd wel een vriend of familielid te vinden om je te assisteren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *