merktilburg.nl

Een dagje Tilburg: dit moet je zeker gezien hebben

Laatst bijgewerkt:

Tilburg is een ontzettend gezellige stad in Noord-Brabant waar je zeker eens gewest moet zijn. De Brabantse gezelligheid straalt er vanaf. Welke dingen moet je zeker gezien hebben wanneer je een dagje naar Tilburg gaat? Welke bezienswaardigheden zijn echte musts?

Over Tilburg

Tilburg is één van de grotere steden in Noord-Brabant. Qua inwonersaantal is het de zesde grootste stad van Nederland. Er is niet echt een historisch centrum, maar er zijn wel veel moderne bouwwerken die de moeite waard zijn. Ook wordt Tilburg gezien als een gezellige plaats, met veel kroegen en andere uitgaansgelegenheden. Vooral rondom Carnaval is het één groot feest in het centrum en kun je meerdere optredens bekijken. Veel mensen gaan voor een dagje naar Tilburg of blijven er meerdere dagen, bijvoorbeeld in het Van der Valk hotel in Tilburg. Wat kun je tijdens een dag daar doen? Wat mag je nou echt niet missen?

Brouwerij van La Trappe

La Trappe is een brouwerij van het merk La Trappe, dat door velen wordt gezien als het beste bier van Noord-Brabant. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan deze brouwerij en een rondleiding te krijgen. Let er wel goed op dat je van tevoren reserveert, anders is de kans vrij groot dat er geen ruimte voor je is. 

Kermis van Tilburg

De kermis van Tilburg is de grootste kermis van de BeNeLux. Het is een kermis die al ruim vierhonderd jaar bestaat en waar talloze bezoekers op afkomen. Als je in Tilburg bent rond de periode dat de kermis er is, dan kijk je je ogen uit. Behalve alle attracties, zijn er ook optredens van grote artiesten. Ieder jaar is er ook de roze maandag, waarop de aandacht ligt op homoseksualiteit.

Reptielenhuis de Oliemolen

Een andere toffe aanrader is om eens naar het Reptielenhuis de Oliemolen te gaan. Dit wordt ook wel ‘het vreemdste dierenpark’ van Tilburg genoemd en dat komt omdat je hier voornamelijk reptielen vindt. Er zijn ook wel wat andere diersoorten, zoals katachtigen. Je kunt een bezoek aan dit reptielenhuis heel goed combineren met de binnenstad van Tilburg.

Natuurmuseum Brabant

Het is altijd interessant om tijdens een stedentripje ook een museum mee te pakken. Een aanrader is het natuurmuseum Brabant. Hier zijn drie permanente tentoonstellingen te bekijken en zijn er ook nog eens twee wisseltentoonstellingen. Het museum geeft meer inzicht in de geschiedenis van Tilburg, zoals de geschiedenis van het water. Ook zijn er meerdere fossielen te bewonderen.

Scryption

Een ander museum dat de moeite waard is, is Scryption. Dit is gericht op de geschiedenis van de schriftelijke communicatie in Tilburg. Er zijn pennen, typemachines en andere objecten die in het verleden werden gebruikt om te schrijven. Er is ook altijd een wisseltentoonstelling met de meest uiteenlopende onderwerpen. Speciaal voor kinderen is er een speurtocht, zodat ook zij de tijd van hun leven kunnen hebben in het museum.

Stadswandeling door de binnenstad

Een laatste aanrader is om een stadswandeling te maken door de binnenstad. Je ziet dan meerdere bijzondere gebouwen en kunstwerken en krijgt een goed beeld van de stad.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *