bank

Een bank kopen doe je niet te vaak

Maar als je dan eenmaal besloten hebt dat er een nieuwe bank moet komen, dan kun je daar gerust een paar weken voor uittrekken. Want er zijn zo ontzettend veel banken te koop, dat je voor je zelf echt wel duidelijk moet hebben wat je wilt en wat niet. Wil je een stoffen bank, een faux-lederen bank of een lederen bank? Wil je een 2-persoons, 2,5-persoons, 3-persoons of een bank voor nog meer personen? Moet het een rechte bank zijn of een hoekbank? En als je dan voor een hoekbank gaat, wil je er dan een met een chaise longue of een volledige zit?

En dan heb ik het nog niet eens over de kleur, de vulling en de poten gehad.

Bepaal goed wat jij wilt

Een bank kopen lijkt niet zo moeilijk. Maar zoals je hierboven kunt lezen, valt het toch lang niet mee. Het is dus vooral van belang dat jij bepaalt wat jij wilt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om mee te gaan met de huidige trends, maar je kunt ook gaan voor een meer tijdloos exemplaar. Ook is het belangrijk dat je, voor je serieus gaat zoeken, je budget bepaalt. Je kunt het, ook bij de aanschaf van een nieuwe bank, zo gek maken als je zelf wilt.

En wat denk je van de afmetingen? Die zijn ook niet onbelangrijk. Je kunt er zelfs al rekening mee houden dat je de bank nog naar jouw etage moet zien te krijgen. Past de bank door het trapgat? Door de deuropening? En eventueel in de lift?

Kies een bank die past bij je gezinssamenstelling

Heb je een groot gezin, dan is de kans groot dat je het liefst een grote bank hebt, waar het hele gezin samen op kan zitten. Gezellig bij elkaar. Maar zijn de kinderen uitgevlogen, dan is de noodzaak een grote bank te kopen niet meer heel erg aanwezig. Toch kan een bank ook een statement in je huis zijn. Zeker wanneer je een schitterend “eye-catching” model uitkiest. Mogen je huisdieren op de bank? Laat je dan goed informeren in de winkel of online over het materiaal dat je kiest. Dit moet dan én goed schoongemaakt kunnen worden én bestand zijn tegen nagels.

Kies een bank met je gevoel

Hierboven heb ik allemaal praktische redenen genoemd waarom je een bank wel of juist niet zou moeten kiezen. Maar uiteindelijk is het helemaal aan jou. Het is jouw bank en jij moet er fijn op kunnen zitten. En hier komt direct mijn laatste tip: bestel een bank pas nadat je er in de winkel op hebt gezeten en gelegen. Dit hoeft niet lang te duren, maar je weet dan zeker dat de zithoogte goed is en dat je er ook heerlijk languit op kunt liggen. Naar welke winkel je dan gaat? Naar Zitmaxx in Ter Aar.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *