groener leven

DIY: beetje bij beetje duurzaam leven

Hoewel we allemaal weten dat duurzaam leven tegenwoordig een van de belangrijkste dingen is, doen velen van ons er nog (te) weinig mee. Vaak komt dat omdat we niet weten hoe we ons steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. We are here to help you! Zó kun ook jij duurzamer leven.

Groen energiecontract kiezen

We zijn ons er vaak niet van bewust hoeveel we de aarde belasten, waardoor er heel wat problemen ontstaan. Denk hierbij aan CO2-uitstoot die veel te hoog is, het opwarmen van de aarde en het vervuilen van de grond, de lucht en het water. Maar wat kunnen we nu precies doen om dit probleem tegen te gaan? Er zijn ontzettend veel kleine stappen die je kunt ondernemen om voor een betere, groene wereld te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan energieprijzen vergelijken en daarbij een contract met groene energie kiezen. Zo hoeft groene energie niet duur te zijn, maar ben je met een simpele stap toch weer een stukje dichterbij een duurzamer leven. Wat wil je nog meer? Misschien een aantal van onderstaande punten uitvoeren.

Vegetarisch eten

Waar veel vloggers en bloggers al laten zien hoe je ook lekker kunt eten zonder vlees als hoofdgerecht te kiezen, kun je zelf ook kiezen voor meer vegetarische gerechten en minder vlees. Kies voor lekker veel groenten op je bord en vleesvervangers, gemaakt van bijvoorbeeld sojabonen. Kies je die ene dag in de week toch graag voor een stuk vlees? Ga dan voor de biologische variant. Je herkent de biologische producten aan het Beter Leven-keurmerk. Biologisch vlees wordt geproduceerd met respect voor natuur, het milieu en de dieren. De dieren krijgen veel leefruimte, hebben genoeg stro en ander voedsel en mogen naar buiten.

Vintage shoppen

Een andere DIY wat duurzaam leven betreft heeft betrekking tot kleding. Gooi oude kleding niet weg, maar verkoop het tweedehands op bijvoorbeeld een kraampje in de IJhallen in Amsterdam. Zo krijgt jouw oude kleding een tweede leven. Ga zelf ook voor dat ene vintage jasje in plaats van een splinternieuwe jacket, waar je over een tijdje weer op uitgekeken raakt. Op bijna elke hoek in de steden vind je tegenwoordig kleine vintagewinkels waar je de mooiste parels aan kunt schaffen. Probeer het maar eens! Zo ben je nog origineel ook.

Uitlaatgassen

Een van de grootste boosdoeners? Auto’s! De uitlaatgassen zorgen voor een ontzettend vieze lucht. Door wat vaker de fiets te pakken of voor een goede wandeling te gaan, zorg je voor heel wat minder uitstoot. Daarnaast is het ook nog eens veel beter voor je eigen gezondheid en conditie om wat minder vaak de auto in te stappen en wat vaker je benen te strekken. Win-winsituatie, toch?

Veel meer DIY’s

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om duurzamer te leven. Zo kun je voor bepaalde make-up kiezen die niet op dieren getest wordt of waarvan de verpakking wordt gerecycled. Ook zou je eens kunnen beginnen met het scheiden van je afval. Plastic bij plastic en groen bij groen. Er zijn genoeg manieren waarop je jouw steentje bijdraagt aan een betere wereld en op die manier je ecologische voetafdruk verkleint!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *