Dit wil je weten voor je op vakantie gaat naar Egypte

Laatst bijgewerkt:

Egypte heeft eigenlijk alles te bieden wat je je op een vakantie kan wensen. Veel cultuur, een mooie natuur, zee, stranden, lekker eten en heel mooi weer.

Veilig?

Sinds de politieke onrusten, zijn niet alle gebieden in Egypte veilig verklaard. De laatste reisadviezen voor Egypte en andere landen lees je op Nederlandwereldwijd.nl een website van de Rijksoverheid. Ook al is er sprake van veiligheidsrisico’s, in de resorts langs de kust lijkt het gelukkig relatief veilig. De terroristische dreiging en de onrust maakt het land voor toeristen op dit moment wat minder populair. En dat is jammer, want het land heeft zoveel moois te bieden.

Met het hele gezin

Dat Egypte nu wat minder populair is, heeft ook zijn voordelen. Hierdoor kan je, zelfs in het hoogseizoen, relatief goedkope reizen boeken. Er zijn maar weinig landen waar je op dit moment voor zo weinig geld met het hele gezin een luxe all-inclusive vakantie kan doorbrengen. Je moet wel een beetje van tropische temperaturen en van zand houden natuurlijk.

Voorbereidingen voor een vakantie naar Egypte

Een vakantie naar Egypte is best een beetje avontuurlijk. Het ligt buiten Europa op zo’n vijf uur vliegen van Nederland. Je komt dan wel in een heel andere cultuur terecht. Genoeg reden om je goed op zo’n reis voor te bereiden.

Visum

visum aanvragen egypte
Visum Egypte
  • Om naar Egypte te reizen is een visum verplicht. Een visum wordt afgegeven door het land waar je naar toe gaat, in dit geval Egypte. In feite vraag je op die manier officieel toestemming of je het land mag bezoeken. Zo heeft het land meer kijk op wie het land bezoekt en voor hoe lang. 

Hoe vraag je een visum aan voor Egypte?

Je kan op een aantal manieren een visum aanvragen voor Egypte.

  • Houd je ervan om alles ruim op tijd geregeld te hebben? Dan kan je  heel eenvoudig online een visum voor Egypte aanvragen. Dat kost je slechts 5 minuten van je tijd en bespaart je een bezoek aan de ambassade of het consulaat. Je vult de gevraagde gegevens in en je betaalt online. Binnen een week krijg je je visum thuisgestuurd. Zo weet je in elk geval zeker dat het allemaal goed geregeld is.

Wat heb je nodig voor een visum?

Het is even goed opletten want om een visum aan te vragen heb je en paspoort nodig dat nog tenminste zes maanden geldig is, plus twee recente pasfoto’s. Verder moet je vermelden waar, met wie en hoe lang je in Egypte wilt blijven.

Vaccinaties

Voor Egypte zijn geen vaccinaties verplicht. Tenzij je net uit een land komt waar gele koorts voorkomt. Als je rechtstreeks uit Nederland komt is dat niet het geval. Alle verdere aanbevelingen rond vaccinaties kan je lezen op de website vaccinatiesopreis.nl.

Kopie reisdocumenten

Het is overigens altijd een goed idee om een kopie van je paspoort en reisdocumenten te maken en die die uitgeprint, of nog beter online op te slaan. Dat maakt het een stuk makkelijker in geval van verlies of diefstal.

Reisverzekering

Je zorgverzekering dekt meestal alleen de medische kosten tegen de tarieven die hier in Nederland gelden. Medische kosten in het buitenland kunnen flink hoger uitpakken. Een reisverzekering die medische kosten dekt, is daarom geen overbodige luxe.

Klaar voor vertrek

Als je reis geboekt is en je reispapieren zijn in orde, dan kan je gaan bedenken wat je allemaal wilt meenemen en wat je daar wilt gaan doen.

Wat neem je mee?

In de maanden juni, juli en augustus is het ook zomer in Egypte. De temperatuur overdag ligt dan tussen de 35 en 40℃. ’s Nachts blijft het ook heel warm, zo rond de 27 en 30℃.  Wel goed om te weten en jezelf voor bereiden op de hitte door onder andere de goede kleding mee te nemen. Gelukkig zijn de kamers op de resorts in de meeste gevallen voorzien van airco.

De rest van het jaar is de temperatuur wat milder met een minimum temperatuur van 20℃ in januari en december.

In Egypte wordt betaald met Egyptische ponden. In de meeste hotels en restaurants kan je gewoon met je pinpas of credit card betalen. Wel even van tevoren checken of je pinpas is geactiveerd om buiten Europa te kunnen pinnen. 

Wat wil je niet missen?

Zon, zee en strand zijn leuk, maar als je in Egypte bent wilt je natuurlijk ook wat van oudheid en de archeologische schatten zien. Vanuit kustplaatsen als Hurghada worden verschillende dagexcursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Luxor en Caïro. Reken wel op een busreis van respectievelijk 5-6 uur en 6-7 uur. 

Luxor

In Luxor kan je de beroemde en Vallei van de Koningen bezoeken. Hier vind je meer dan 60 koningsgraven waaronder die van Ramses VIII en natuurlijk Toetanchamon.

Iets noordelijk van Luxor liggen de tempelcomplexen van Amron-Re en Moet. Dit is een heel complex van sfinxen, piramides en uitgegraven muren. Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden van Egypte. Verder is er in Luxor ook het Mummification Museum waar je alles over mummies en het mummificeren te weten kan komen.

Abu Simbel tempel in Luxor

Caïro

Als je in Caïro bent, dan zal je een bezoek aan de bekende Piramides van Gizeh niet willen missen.

Toetanchamon

In het Egyptisch Museum kan je bijzondere archeologische vondsten, kunstschatten en mummies bekijken. Bijvoorbeeld het gouden dodenmasker van Toetanchamon, dat je vast wel kent van de plaatjes.

Een bezoekje aan de Nijl, die door Caïro kronkelt is ook zeker de moeite waard. Wil je Caïro vanaf het water zien, dan zijn er ook rondvaarten te boeken.

Tenslotte kan je ook nog een bezoek brengen aan de Ibn Toeloenmoskee, de grootste moskee van Caïro die ruim elf eeuwen oud is en nog vrijwel geheel zijn oorspronkelijke vorm heeft.

En natuurlijk ook….

  • een ritje op een kameel
  • een quad- of jeeptocht door de woestijn en een bezoekje aan een bedoeïnenfamilie
  • een waterpijp roken
  • een buikdans voorstelling zien
  • duiken en snorkelen zijn leuke activiteiten als je een kijkje wil nemen in de onderwaterwereld van de Rode Zee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *