egypte reis

De wonderlijke wereld van de Egyptenaren

Je kunt deze vakantie natuurlijk wel weer naar een of ander resort toe gaan op vakantie, maar dit is niet bepaald bijzonder. De meeste mensen raken toch een beetje de inspiratie kwijt als het gaat om de vakantie, dit is natuurlijk ontzettend jammer! Wij zouden rubriek.nl niet zijn als we voor jou niet de meest leuke en unieke ideeën hadden voor een vakantie. Zo kan je er voor kiezen om deze zomer te spenderen in Egypte, dit is natuurlijk hét land met de meest rijke geschiedenis die je maar kunt vinden.

pyramiden egypte

Waarom kiezen voor een reis naar Egypte?

De voornaamste reden waarom je ook zou moeten kiezen voor een reis naar Egypte is dat je op een goede wijze historie en vakantie kunt combineren. Zo vind je in dit land natuurlijk de piramides, deze zijn losstaand al een bezoekje waard. Niet voor niets een van de zeven wereldwonderen natuurlijk. In de buurt van de piramides kan je allerlei soorten musea vinden waar je informatie kunt vinden over de geschiedenis. Toch wel bijzonder, zo zijn er al diverse pogingen gewaagd om de geheime doorgangen te vinden in de ruimtes!

Los van de piramides kan je ook eens een kijkje nemen bij de Nijl, dit is de langste verticaal liggende rivier ter wereld. Aan de oever van de Nijl kan je op veel plekken een duik nemen om toch een beetje af te koelen. Wel nodig natuurlijk, in de zomer kan het toch al wel snel 40 graden worden. Dit is dan ook wel gelijk iets waar je rekening mee moet houden, als het van jou allemaal niet zo warm hoeft dan kan je altijd nog kijken naar iets anders. Mocht je nog naar de diverse moskeeën gaan dan moet je wel een doek meenemen, het is hier namelijk verboden om met blote knieën naar binnen te gaan. Door een doek om te slaan voorkom je dat je niet naar binnen mag.

Het toerisme in Egypte

Egypte is de laatste jaren steeds meer toeristisch geworden. Dit heeft dan ook met zich meegebracht dat je hier nu wel gewoon op vakantie kunt gaan. De laatste jaren is het land een stuk stabieler geworden, op dit moment is het reisadvies dan ook nog altijd positief. Houd er wel rekening mee dat het in een stad als Caïro ontzettend druk is. Hier kan je niet zo goed op je eigen tempo de stad verkennen, het is tenslotte toch een echte trekpleister voor Egypte. Gelukkig zijn er nog genoeg andere steden in de buurt te vinden die ook een bezoekje waard zijn. Voor op jouw rondreis door Egypte gaat moet je niet vergeten om geld te wisselen. Je betaalt niet er namelijk niet met de euro maar met de Egyptische pond!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *