Foto door PhotoMIX Ltd.

De voordelen van sim only

Moet je wat meer op je budget gaan letten en wil je wat op de kosten besparen? Dan is de kans groot dat de vaste lasten als eerste onder de loep genomen worden. Eén van de duurdere vaste lasten is vaak ons telefoonabonnement. Met een gemiddelde prijs van zo’n 50 tot 60 euro per maand kan hier met best wat op bespaard worden. Dat besparen doe je met een sim only abonnement van bekende aanbieders zoals bijvoorbeeld Zum.nl. Maar wat voor voordelen brengt dit nu eigenlijk met zich mee? We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Flink op de kosten besparen

Je kunt online je sim only vergelijken en zult vervolgens al snel zien dat je hier stukken goedkoper uit bent dan met je vaste contract. Dat is dan ook direct het grootste voordeel van een sim only abonnement: je bespaart er tientallen euro’s per maand mee. Heb je dus nog een goed toestel, en wil je wel wat geld besparen? Ga dan meteen op zoek naar de goedkoopste sim only.

2. Vrijheid, blijheid

Een tweede voordeel van een sim only abonnement is het feit dat je deze in de meeste gevallen maandelijks aan kunt passen of zelfs op kunt zeggen. Wil je dus uiteindelijk toch terug naar dat vaste contract, dan kun je dit zonder problemen regelen.

3. Makkelijk bijstellen

Wat een sim only abonnement ook zo ontzettend fijn maakt is het feit dat je de bundel iedere maand bij kunt stellen. Aan het begin van de maand schat je jouw verbruik in, en op basis hiervan kijk je aan het einde van de maand waar er eventueel wat aangepast kan worden. Heb je bijvoorbeeld meer internet gebruikt? Dan pas je de sim only bundel hier gewoon op aan! Dit zorgt er niet alleen voor dat je abonnement altijd bij je levensstijl past, maar ook dat je niet zomaar buiten je bundel zult verbruiken!

4. Meer dan genoeg keuze

In tegenstelling tot vaste telefonie contracten bij de grote aanbieders, zijn er maar genoeg aanbieders die goedkope sim only abonnementen aanbieden. Je hebt in dit geval dus veel meer keuze en kunt gericht zoeken op zaken die jij belangrijk vindt: een goede klantenservice bijvoorbeeld.

5. Geen BKR registratie

Sluit je een vast contract met een duur toestel af? Dan krijg je in sommige gevallen een BKR registratie. Hoewel deze registratie nog niet direct voor problemen zorgt, is het natuurlijk een fijner gevoel om ‘onbekend’ te blijven bij een instelling zoals het BKR. Met een sim only schaf je geen duur toestel aan, en is er dus ook geen sprake van een BKR registratie! Wat vind jij het fijnst aan je sim only abonnement

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *