nieuwe samsung s9

De Samsung S9 komt eraan, wat is er tot nu toe bekend?

De nieuwste Samsung S9 komt eraan!

Samsung maakt al jaren mobiele telefoons die razend populair zijn en prima kunnen concurreren met de Apple iPhones. Onlangs werd bekend gemaakt dat de nieuwe Samsung S9 wordt gepresenteerd op 25 februari 2018 in Barcelona. Eén dag voor het Mobile World Congres daar zal plaatsvinden.

Wat is er tot nu toe bekend?

Nog niks is helemaal zeker tot de officiële presentatie. Zelfs de naam S9 lijkt waarschijnlijk maar is nog niet bevestigd. Ondertussen lekken er steeds meer specificaties uit.

Scherm

Qua design en afmetingen van het scherm (5,8 inch = 12,7 cm) zal de S9 vergelijkbaar zijn met de Samsung S8, met dezelfde afgeronde zijkanten. Wel heeft de S9 nog dunnere randen dan de S8 waardoor nog meer oppervlakte van de voorkant van het toestel uit scherm bestaat. Alleen aan de bovenkant zal nog een zwarte rand te zien zijn met ruimte voor de camera en de sensoren voor gezichtsherkenning. De behuizing is waterbestendig.

Processor

De Samsung S9 is uitgerust met een nieuwe Exynos 9810 processor. Deze processor zou twee keer zo snel zijn als die van de S8.

Opslag

Het basis Samsung S9 model heeft standaard de beschikking over 64 GB opslag. Met een micro SD kaartje is dit nog wel uit te breiden.

Camera

Verwacht wordt dat het basismodel van de Samsung S9 is uitgerust met één camera aan de achterkant van de telefoon. Maar dan wel een hele goede camera. Met die camera is het mogelijk om Full HD video’s op te nemen met 480 frames per seconde (normaal is 30 frames per seconde). Dit zorgt voor een vloeiender en rustiger beeld. Handig als je snel bewegende voorwerpen wilt filmen, maar ook om ‘super slomo’ filmpjes te maken.

Modulair

LG en Lenovo maakt al eerder modulaire smartphones. Naar verwachting zal de Samsung S9 ook modulair zijn. Je zou dan magnetisch een ‘mod’ kunnen toevoegen om je mobiel zo te voorzien van extra functies. Denk bijvoorbeeld aan betere lenzen of een extra batterij.

Samsung S9 plus

Net als veel andere smartphones heeft de S9 ook een plus versie. De afmeting van het scherm van de plus is met 6,2 inch (diagonaal gemeten) iets groter. De opslag mogelijkheid is dubbel zo groot nl. 128 GB. Ook het werkgeheugen is wat groter: 6 GB voor de plus vs. 4 GB voor het basis model. De Samsung S9 plus zou bovendien twee camera’s hebben.

Officiële onthulling

De nieuwe Samsung S9 zal op 25 februari, één dag voor het Mobile World Congress 2018 in Barcelona, officieel onthuld worden.  Op dit congres, dat plaatsvindt van 26 februari tot 1 maart, worden de nieuwste ontwikkelingen van de  mobiele industrie onder de aandacht gebracht.

Wanneer is de Samsung S9 te koop?

Naar verwachting ligt de nieuwe S9 vanaf 16 maart 2018 in de winkels. Maar vanaf 1 maart is het mogelijk om de Samsung S9 alvast te bestellen. In dat geval is het wel handig om de prijs te weten. Verwacht wordt dat die rond de 900 euro zal liggen.

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *