De moestuin floor korte

De moestuin, een boek van Floor Korte

Moestuinieren is razend populair. En niet voor niks. Het is ontspannend en het levert heerlijke groenten op. Toch levert het verbouwen van je eigen groenten vaak ook veel vragen op.  Over hoe je zo’n moestuin nu precies aanpakt, welke groenten wanneer, enz. Daarom is een boek als ‘De Moestuin’ heel handig. Je hebt dan alle informatie bij elkaar.

De opzet van het boek

In het boek staat ieder hoofdstuk voor een maand. Dat is handig want plannen is heel belangrijk als je wilt tuinieren. Het boek begint met januari.

Iedere maand voorziet je van een zaai-, plant- en oogst schema, to-do-lijstjes, handige tips en recepten. De informatie is voorzien van vrolijke illustraties en foto’s.

Er is ook een kort hoofdstuk gewijd aan tuinieren zonder tuin. Dus om in potten of bakken te tuinieren.

Achterin vind je nog een complete zaai-, plant- en oogst kalender waar alle informatie van de afzonderlijke maanden bij elkaar staat.

Over het boek

Het boek ‘De Moestuin’ is een mooi boek om te zien en het is duidelijk met plezier en liefde samengesteld. Het doet precies wat een boek over moestuinieren moet doen: je (groene) vingers laten jeuken om aan de slag te gaan.

Het is een boek om lekker in te lezen en te bladeren, maar daarnaast is het ook een handig naslagwerk om dingen in op te zoeken die je op dat moment wilt weten. Om te zien wat je die maand kan doen, wat je kan zaaien, kan planten of kan oogsten. Ook heel leuk en handig zijn de recepten zodat je van de oogst van die maand wat lekkers kan maken.

Floor Korte

Floor is begonnen om een dagboek bij te houden voor haar moestuin. Toen het dagboek uitpuilde van informatie, begon ze een blog: floorsmoestuin.nl. Verder schrijft ze columns voor Vtwonen en Pokon.

De Moestuin | Kosmos Uitgevers| 208 pagina’s | 9789021567945 | februari 2018

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *