De leukste tuinstoelen van dit seizoen

Hoe klein je tuin of balkon ook is, er is altijd wel een plekje voor een tuinstoel waar je lekker van de zon kan genieten. Heb je het geluk om een grotere tuin te hebben, dan kan je daar ook een grotere tuinset kwijt zodat je ook lekker buiten kan eten bijvoorbeeld.

Eigenschappen

Er zijn een paar eigenschappen die belangrijk zijn bij het kiezen van tuinstoelen of een tuinset. Allereerst kies je stoelen natuurlijk op het uiterlijk, maar ook eigenschappen als onderhoud en zitcomfort tellen mee. Hieronder drie tips om de tuinstoel te kiezen die bij jou past.

1. Leuk om te zien

Allereerst wil je natuurlijk dat je tuinstoelen er leuk uitzien. De stoelen moeten je tuin of balkon gezelliger maken en passen bij de stijl van je tuin. Leuke tuinstoelen kunnen je tuin helemaal opfleuren.

Wat vooral opvalt bij de nieuwste tuinstoelen van dit seizoen, is de explosie van vrolijke kleuren. Dat ziet er zelfs op een regenachtige dag nog vrolijk uit. Er zijn zowel felle kleuren als pasteltinten te zien dit seizoen.

2. Onderhoudsarm

Lange tijd waren tuinstoelen van hout en natuurlijke materialen de trend. Mooi, maar dat soort materialen hebben wel wat meer onderhoud nodig. Dit seizoen zie je ook veel aluminium en kunststof stoelen. Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat ze licht, makkelijk te onderhouden en goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden zijn. Even een sponsje erover na de winter en je bent klaar voor het voorjaar.

3. Zitcomfort

Zitcomfort is, ook als je buiten zit, belangrijk. Voor stoelen van harde materialen kan je altijd gebruik maken van zitkussens. Kies bij voorkeur zitkussens die een beetje weersbestendig zijn zodat ze tegen een buitje kunnen.

Een paar voorbeelden

Hieronder een paar voorbeelden van tuinstoelen die kleurig zijn, onderhoudsarm en ook nog lekker zitten. Hou je meer van een zacht zitoppervlak? Neem er dan een bijpassend zitkussen bij.

Kleurig in Franse stijl

Tover je tuin om in een Frans terras met de tuinmeubelen van het Franse merk Fermob. De tafels en stoelen zijn gemaakt van aluminium en verkrijgbaar in wel 24 verschillende kleuren. Bij de stoelen kan je kiezen uit verschillende modellen, van bistro stijl tot schommelstoel.

Het is een leuk idee om twee of meer kleuren stoelen bij één tafel te combineren. De stoelen laten zich ook goed stapelen.

fermob

Ook de tuinbank Louisiane, ook van het merk Fermob en vernoemd naar de Amerikaanse staat Louisiana, past er trouwens ook prima bij. De bank is ook in 24 kleuren verkrijgbaar.

Fermob tuinbank

Sixties

Hou je meer van de sixties stijl met wat rondere vormen? Dan is de Sixties tuinstoel en bank misschien iets voor jou. Deze meubelen hebben een aluminium frame en een zitting van geweven polymeer.

Op zoek naar meer inspiratie voor de aankleding van je tuin? Laat je dan verrassen door deze tuinideeën.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *