iphone 8

De iPhone 8 vs de iPhone 7, welke zou jij kiezen?

Er komt regelmatig een nieuwe iPhone uit. De nieuwste exemplaren zijn natuurlijk voorzien van de nieuwste snufjes. Dat wil niet zeggen dat de wat oudere modellen niet meer voldoen. De iPhone 7 en de iPhone 8 kunnen nog prima meekomen. En, je hoeft er niet de hoofdprijs voor te betalen. 

De iPhone 8 versus iPhone 7. Welke zou jij kiezen? Bekijk de 10 verschillen…

1. Grootte

Wat betreft grootte verschillen de iPhone 7 en 8 niet veel van elkaar. De iPhone 8 is maar een paar millimeter groter. Het scheelt zo weinig dat je dezelfde hoesjes kan gebruiken. 

2. Snelheid

De iPhone 8 is een tikje sneller dan de iPhone 7. De iPhone 7 is uitgerust met een A10 chip en de iPhone 8 heeft een A11 chip.

3. Kleur

De iPhone 7 is in meer kleuren verkrijgbaar. Dat is natuurlijk niet heel belangrijk, maar een leuke bijkomstigheid. De iPhone 8 is verkrijgbaar in drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs. De iPhone 7 is er in gitzwart, mat zwart, zilver, goud en roségoud.

4. Batterij

De batterij van de iPhone 8 en 7 gaan even lang mee. Volgens de gegevens kan je er 14 uur mee telefoneren, 12 uur mee internetten of 40 uur draadloos muziek mee luisteren. 

5. Opladen

Een leuke extra van de iPhone 8 is dat je hem draadloos kan opladen met Qi. Je zal daarvoor wel zelf een Qi-lader moeten aanschaffen. Bij de iPhone 7 gaat het ook snel, maar wel nog gewoon via het kabeltje. 

6. Bluetooth

Een voordeel van de iPhone 8 is dat de bluetooth verbinding geavanceerder is dan de iPhone 7. Je hebt met de iPhone 8 een groter bereik, je kan sneller bestanden overzetten en je kan met meerder apparaten tegelijk verbinding maken met Bluetooth. 

7. Gehard glas

De iPhone 8 heeft een achterkant van gehard glas. Mooi misschien en nodig om het draadloos opladen mogelijk te maken, maar het maakt je mobiel wel kwetsbaar. Zowel de voor- als de achterkant kan barsten. Bovendien ziet je mobiel er eerder beduimeld uit.

8. Fotograferen

Wat betreft camera’s verschillen de iPhone 7 en iPhone 8 niet veel van elkaar. De camera’s aan de voorkant hebben allebei 7 megapixel, de camera’s aan de achterkant hebben 12 megapixel. Toch is er een klein voordeel bij de iPhone 8, die heeft een iets grotere en snellere sensor. Als je echt wat extra’s wil, dan zal je moeten kiezen voor de iPhone 8 plus. Die heeft namelijk een ingebouwde telelens en 2 camera’s.

9. Luidspreker

De iPhone 8 heeft een wat betere kwaliteit luidspreker. Als je zonder oortjes muziek wilt luisteren dan klinkt het geluid wat minder hol. 

10. Prijs

Zoals je ziet zijn er enkele kleine verschillen. De iPhone 8 is wat duurder dan de iPhone 7 maar omdat de iPhone X, Xr en Xs er ook al zijn en de iPhone 9 aangekondigd is, zal de prijs alleen maar dalen.  

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *