refurbished iphone

De grootste verschillen tussen een nieuwe en een refurbished iPhone

Laatst bijgewerkt:

De refurbished iPhone heeft een flinke opkomst gemaakt in Nederland de afgelopen jaren. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat je alles gloednieuw in de winkel koopt. Dit geldt dus ook voor de smartphones. Vandaar dat de refurbished varianten steeds populairder worden. Refurbished betekent letterlijk ‘’gereviseerd’’. Dit houdt in dat de iPhones om bepaalde redenen geretourneerd zijn waarna ze opgekocht worden en daarna geheel opgeknapt. Je zou denken dat een nieuwe iPhone een veel betere deal is toch? Toch zijn er veel mensen die kiezen voor de refurbished iPhone. In dit artikel zullen we dieper in gaat op de grootste verschillen tussen refurbished iPhones en nieuwe iPhones. Zo ben jij straks instaat om de juiste keuze te maken tussen beide varianten.

Een groot prijsverschil

Het grootste verschil tussen een refurbished iPhone en een nieuwe iPhone is de prijs. Doordat de refurbished iPhone vaak om verschillende redenen is geretourneerd, ligt de prijs ook veel lager. Dit betekent niet dat de kwaliteit minder is. Het prijsverschil kan zelfs oplopen tot wel 50%, je bespaart dus eenvoudig honderden euro’s door bijvoorbeeld een iPhone 8 gereviseerd te kopen.

Het grote prijsverschil neemt niet weg dat de refurbished iPhone een lagere kwaliteit heeft. Een refurbished iPhone wordt namelijk op veel verschillende punten gecontroleerd waarbij onderdelen die niet goed meer werken worden vervangen voor nieuwe onderdelen van hoge kwaliteit. Probeer altijd bij de refurbished iPhone aanbieder te vragen hoe het zit met het controleproces. Zo weet je zeker waar je aan toe bent.

Wanneer jij toch twijfelt aan de kwaliteit van een refurbished iPhones is handiger om toch te kiezen voor een nieuwe iPhone. Zo weet jij zeker dat iPhone nooit gebruikt is en de kwaliteit dus gewoon goed is. Hou er wel rekening mee dat je een hogere prijs betaald voor een toestel.

Beter voor het milieu

Een ander groot verschil in kopen van een nieuwe iPhone of een refurbished iPhone is het stukje duurzaamheid. Het begrip ‘’duurzaamheid’’ wordt steeds belangrijker in de samenleving waarin wij momenteel leven. Door het kopen van een refurbished iPhone draag jij een steentje bij aan een duurzamere samenleving. Je kiest namelijk voor een duurzamer alternatief voor een nieuwe Apple iPhone. Er wordt een tweede leven gegeven aan een Apple iPhone en de levensduur van het toestel wordt verlengd met meer dan twee jaar. Er hoeven geen schaarse grondstoffen meer gebruikt te worden om een nieuwe te produceren.

Een lange garantietermijn

Wanneer jij een nieuwe iPhone in de winkel koopt krijg je vaak maar een jaar garantie op je toestel. Wil je meer garantie hebben? Dan dien je deze erbij te kopen. Bij een refurbished iPhone kun je vaak genieten van twee jaar garantie. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een verkeerde aankoop.

Heb je de keuze gemaakt voor een refurbished iPhone, maar bevalt je aankoop toch niet? Dan heb je gelukkig nog altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen 14 dagen te retourneren. Dit is wettelijk vastgesteld en hier mogen bedrijven dus niet van af wijken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *