vakantie apps

De beste gratis vakantie apps

Wat is belangrijk als je op vakantie gaat? De goede spullen bij je hebben, een lekker boek, het weer en nog een paar dingen.

En daar zijn allemaal apps voor. Je hebt natuurlijk wel je smart phone of tablet nodig en vergeet je lader niet.

Als je nog weg gaat, zijn die de beste gratis vakantie apps.

 

De vakantiebieb

de vakantiebieb

Of je nu lid bent van de echte bieb of niet, je kunt toch gebruik maken van het gratis leespakket vanaf 1 juni t/m 31 augustus. Wel een beetje doorlezen want de gedownloade boeken verdwijnen na 31 augustus van je mobiel of tablet. Er staan boeken en ook een paar tijdschriften in voor volwassenen maar ook kinder- en jeugdboeken. Een paar voorbeelden van dit jaar: Als padden schreeuwen van Tineke Dijkzeul, Dicht op de hielen van Tess Gerritsen, Drift van Marion Pauw, Zoete overgave van Maya Banks, Dertig dagen van Annelies Verbeke, zelfs een paar reisgidsen en nog veel meer. Dat scheelt ruimte in je koffer.

De app is natuurlijk ook leuk als je niet op vakantie gaat. Meer info vind je op de site van de Vakantiebieb.nl.

Download iTunes
Download Google Play

 

De Packpoint app helpt je pakkenpackpoint app

Heb je moeite om vooraf te bedenken wat je allemaal bij je moet hebben of neem je altijd veel te veel mee? Dan is Packpoint een handige app voor je. Geef je vakantiebestemming op en wat voor soort reiziger je bent en de app stelt een lijst voor je samen met spullen die je mee zou kunnen nemen. Je kunt zelfs aangeven wat het maximum gewicht is dat je mee mag nemen en de app helpt je om je koffer niet te zwaar te maken. Wat wil je nog meer.

De app is gratis.

Download iTunes
Download Google Play

 

Weer nuweer nu app

Het weer is toch wel één van dingen die je wilt volgen als je op vakantie bent. Wordt het morgen mooi weer? Wordt het strandweer of krijgen we onweer. Kunnen we gaan barbecuen? Een app die op al die vragen antwoord geeft is Weer nu van het Knmi. Radarbeelden van de naderende buien, verwachtingen op de lange termijn.

De app is gratis als je de advertenties voor lief neemt. De advertenties verdwijnen voor 1,99.

Download iTunes
Download Google Play

 

De vakantiedokterapp de vakantiedokter

Hopen dat je hem niet nodig hebt, maar wel heel handig om bij de hand te hebben. De Vakantiedokter is een app van ziektekostenverzekeraar Het Zilveren Kruis. Via de app kan je aan een team van ervaren verpleegkundigen vragen stellen, evt. met foto van je medische probleem. Het team is beschikbaar van 7:00 en 23:00 uur op door de weekse dagen en in het weekend van 9:00 tot 21:00 uur (Nederlandse tijd). Heb je een spoedgeval dan kan je direct telefonisch contact krijgen met Eurocross Assistance, een alarmcentrale die helpt als je een arts nodig hebt of naar een ziekenhuis moet.

De app is gratis, ook als je niet verzekerd bent bij het Zilveren Kruis.

Download iTunes
Download Google Play

Citymapper

citymapper app

Een uitstapje maken naar een stad die je niet kent, kan snel in een zoekplaatje veranderen. Met de Citymapper app is dat een stuk makkelijker. De app laat alle routes zien voor openbaar vervoer, auto’s, fietsen en voetgangers en ook files en wegversperringen.

Download iTunes
Download Google Play

 

Trip Advisor

tripa

Of je nu een dagje uit gaat in Nederland of een verre reis maakt, de Trip Advisor kan je helpen met het zoeken van een goedkope vlucht, een hotel, een restaurant of attracties in de buurt zoekt. Alles is voorzien van commentaar en waarderingen door andere reizigers.

Trip Advisor is gratis.

Download iTunes
Download Google Play

 

Google translatetrans

Natuurlijk wil je kunnen lezen wat er staat in een buitenlandse taal. Dat kan heel eenvoudig met Google Translate. Maak een foto van de tekst en Google vertaalt het voor je. De app kent 90 talen, dus grote kans dat de taal die jij zoekt er ook bij staat.

Download iTunes
Download Google Play

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *