De charme van een houten vloer

Ze zijn te bewonderen in statige landhuizen of grachtenpanden met honderden jaren historie. Ze zijn te vinden in chalets in de Alpen of rustieke boerderijen te midden van natuurschoon. In welk type woning ze zich ook bevinden, houten vloeren hebben een speciale uitstraling. De warme houtkleuren geven een ruimte iets aangenaams en rustgevends. Wie zijn blik werpt op het hout zelf, zal zien dat geen vloerdeel hetzelfde is. Hout is immers een natuurproduct en juist dat simpele feit maakt een ruimte met een houten vloer bijna levend. Met weinig, maar wel liefdevol onderhoud kan iedereen vele jaren genieten van de schoonheid en charme van een houten vloer.

Eenvoudig te leggen, makkelijk te onderhouden

Het leggen van een houten vloer begint met de keuze voor een passende ondervloer. Niet alleen zorgt dit voor een goede geluidsisolatie, het vlakt ook alle oneffenheden in de stenen vloer af, zodat de houten vloer die er bovenop komt, volkomen egaal is. Wie gebruik wil maken van vloerverwarming, moet wel goed weten welke ondervloer hiervoor geschikt is. Vraag bij uw vloer-leverancier voor een goed advies hierover.

Vloerdelen worden veelal geleverd met een handig kliksysteem, wat het leggen net zo eenvoudig maakt als het leggen van laminaat. Omdat de houten vloer zwevend gelegd wordt, is het gemakkelijk mee te nemen, mocht de eigenaar ooit willen verhuizen. De houten vloerdelen zijn gemaakt van duurzaam eikenhout, met een toplaag van zeker 4 mm dik. Het hout is geolied en voor behandeld en wat onderhoud betreft is dagelijks stofzuigen en regelmatig met een dweil afnemen voldoende om jaren te kunnen genieten van een vloer die er als nieuw uit blijft zien. Als je vloer toch slijtageplekken vertoont dan kun je deze behandelen. De vloer hoeft niet geschuurd te worden maar je maakt deze schoon met een geschikt product en vervolgens breng je onderhoudswas- of olie aan.

Wie daarnaast de poten van zijn meubilair voorziet van viltjes aan de onderkant, zal geen risico lopen op krassen.

parket

Houten vloeren online bestellen, kwaliteit en voordeel

Een houten vloer is verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, die gemakkelijk in te passen zijn bij zowel een klassiek als modern interieur. Een houten vloer kan tegenwoordig heel makkelijk online besteld worden. De vloer wordt uit voorraad geleverd en is van hoogkwalitatief hout. Door deze levering uit voorraad is de prijs zeer scherp. Na het zorgvuldig opmeten, kun je exact berekenen wat een nieuwe houten vloer gaat kosten. Laat je inspireren en overtuigen van de charme van een houten vloer.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *