Blue Snowball iCE en Blue Yeti microfoons

Of je nu je muziek op YouTube zet in de hoop om ontdekt te worden, je dagelijks leven deelt door middel van een vlog of je favoriete onderwerpen bediscussieert op je podcast, er is één ding dat je al voordat je begint je kan maken of breken, en dat is je audio kwaliteit. Daarom heb je dus een goede kwaliteitsmicrofoon nodig zoals bijvoorbeeld de Blue Snowball iCE of de Blue Yeti.

Prijs, kwaliteit, design en gebruik

Blue is één van de meest populaire merken voor microfoons. Met prijzen vanaf € 60 voor de Blue Snowball iCE condensatormicrofoon en € 150 voor de Blue Yeti, bevinden deze microfoons zich op het gebied van Hifi audio nog in de “instap” prijsklasse, maar functioneel benaderen ze professionele kwaliteit. De microfoons zijn makkelijk in gebruik en hebben een mooi design. Je hoeft niets méér te doen dan de microfoon in de standaard te schroeven en in een computer te pluggen.

Verschillen tussen de Blue Snowball iCE en de Blue Yeti

Hoewel beide microfoons ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen, zijn er wel verschillen aanwezig tussen de twee modellen. De Blue Snowball iCE is aan te raden als microfoon die maar op één locatie en op één manier wordt gebruikt. Hij is daarom perfect voor thuisgebruik. De Blue Yeti daarentegen, heeft verschillende functies ingebouwd die gemakkelijk met een knop op de microfoon te bedienen zijn. Deze verschillende standen zijn bedoeld voor verschillende soorten opnames in verschillende omgevingen.

knoppen snowball microfoon

Vier icoontjes

De icoontjes op de achterkant van de Blue Yeti geven de verschillende standen aan. Zo is er bijvoorbeeld een speciale stand voor interviews, waarbij het geluid van twee verschillende bronnen om de microfoon heen kan komen. Er zijn in totaal 4 verschillende standen, die heel makkelijk zijn in gebruik door duidelijke icoontjes. De Yeti laat zien waar de standen voor bedoeld zijn en in wat voor ruimtes.

Deze verschillende functies zijn vooral handig bij professioneel gebruik van de microfoon. De microfoon kan in elke ruimte en situatie eenvoudig aangepast worden met een draai op de knop.

Conclusie

De geluidskwaliteit van de microfoons is erg goed, vooral in de hogere registers. Hierdoor is het mogelijk om spraak en zang optimaal op te nemen. Dit heeft wel tot gevolg dat ze ook erg gevoelig zijn voor bepaalde geluiden, zoals het tikken op een keyboard of zelfs het bewegen van papier.

De grootste kwaliteit van de Blue microfoons is het gebruiksgemak dat ze leveren. Het is niet nodig om een geluidstechnicus te zijn om een professionele opname te krijgen met deze microfoons. Gecombineerd met de prijs, die voor audio standaarden laag is, krijg je een prima product dat het geld helemaal waard is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *