Bamboekleding: duurzaam en comfortabel

Bamboekleding neemt langzaamaan de markt over. Waar eerst katoen de top der materialen veroverde, is bamboe aan een inhaalstrijd begonnen. Bamboe biedt namelijk alle voordelen van katoen, maar dan nog net wat beter.

De bamboeplant

Bamboe is een van de meest snelgroeiende planten. De snelst groeiende bamboesoort groeit maar liefst een meter per dag! Dit is natuurlijk een grote plus voor kledingfabrikanten. Het feit dat de bamboeplant overal ter wereld groeit gecombineerd met deze ongelofelijke groeisnelheden maakt de bamboeplant een ideale basis voor veel verschillende uiteinden. Zo wordt het gebruikt als bouwmateriaal voor meubels, decoratie, parket, speelgoed en ga zo maar door. Grote kans dat je ergens in je woning wel een meubelstuk of decoratief werk hebt staan dat gemaakt is van bamboe. Sinds een aantal jaren hoort ook kleding tot deze mogelijkheden.

Duurzaam

Bamboe is een gemakkelijke groeier en overleeft in ieder klimaat. Het groeit snel en heeft geen pesticiden of andere toevoegingen nodig om te ontwikkelen. Nadat de bamboe gekapt is, maakt de stam gewoon weer nieuwe stammen aan; dit voorkomt logischer wijs weer ontbossing. Bamboe is dus een heel duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Geen toevoegingen, geen ontbossing en het neemt ook nog eens 35% meer CO2 op dan andere planten.

Langer fris

Bamboekleding blijft langer fris. Zelfs wanneer je flink aan het werk bent geweest blijven je dames- of herenshirts van bamboestof fris aanvoelen en ruiken. Hierdoor hoef je ze dan weer minder te wassen, en ook dat draagt weer bij aan het milieu.

Minder zweet

Een van de redenen dat bamboekleding langer fris blijft is omdat het minder vocht, en dus zweet vasthoudt. Het neemt vocht gemakkelijk op en zorgt voor een snelle verdamping. Veel mensen hebben last van zweetplekken en overbodig zweten. Maar nu kun je dus altijd gewoon witte, grijze of blauwe overhemden en shirts aan; ook tijdens warme weken.

Stijlvol

Waar vroeg zijde of andere ‘chique’ materialen je een nette en verzorgde uitstraling gaven, nemen nu andere natuurlijke stoffen zoals wol en bamboestof het over. Wat je ook doet gedurende dag, deze materialen geven je binnen een handomdraai een verzorgde uitstraling.

Zijdezacht

Bamboe is zijdezacht. Het wordt daardoor ook veel als onderkleding gebruikt; je hebt namelijk niet het gevoel dat er iets tegen je lijf ‘aan drukt’. Maar de onderkleding is niet alleen voor wintertijden, bamboe is namelijk temperatuur regulerend. Dit betekent dat het koel aanvoelt tijdens de warme dagen en tijdens koude dagen de warme lichaamswarmte juist vasthoudt.

Wat zijn jouw ervaringen met bamboekleding?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *