badkamer trends

Badkamertrends 2017

Laatst bijgewerkt:

De badkamer is al lang niet meer de plaats waar alleen even snel gewassen en gedoucht wordt.

De laatste jaren is het een trend om badkamers tot aangename plekken te veranderen. Een soort klein wellness centrum in je eigen huis, waar het prettig is om te ontspannen en tijd door te brengen. De inrichting van badkamers verandert daarom ook. Dit zijn de laatste trends.

Grote tegels

Vloertegels blijven natuurlijk ideaal voor de vloer van de badkamer. Het aanbod van tegels verandert wel. De afmeting van de vloertegels lijkt groter te worden. Ze zijn er in allerlei kleuren en dessins. Veel tegels hebben een natuurlijke uitstraling en er zijn meer niet-glanzende tegels. Zo zijn er veel tegels met een in natuursteen, imitaties van marmer, travertin, kalksteen en kwarts. Maar ook tegels in hout- of betonlook.

Kunstig tegelwerk

Doe bij voorkeur iets bijzonders met de tegels. Op wanden en vloeren wordt veel gewerkt in mozaïek, maar ook steenstrips zijn heel populair en in allerlei natuurlijke tinten te krijgen. Vloertegels worden ook in ingewikkelde en kleurige patronen gelegd en soms lopen deze patronen door van de vloer naar de wanden.

Groen in de badkamer

En dan bedoelen we niet alleen de kleur groen, wat toevallig de kleur van het jaar 2017 is. Maar echt groen van planten in de badkamer. Er zijn zat planten die van een vochtige atmosfeer houden en die het daarom prima in de badkamer zullen doen.

Matkleurige kranen

De wastafelkraan was tot nu toe meestal van chroom of staalkleur. Maar nu zijn er ook veel kranen matte kleuren en kranen in bronskleurig metaal te zien. Iets dat ook prima bij de industriële look past.

Kraan zonder knoppen

Een kraan die je niet met de hand hoeft te bedienen maar die werkt op infrarood. Handig, want dat betekent minder poetsen en minder waterverspilling.

Waskommen

De trend van de waskommen zet zich voort. Meestal worden vierkante, ovalen of ronde waskommen geplaatst op werkbladen of ze worden direct aan de muur bevestigd. De meeste waskommen zijn wit, soms zijn ze van donkergrijs of lichtgrijs natuursteen en een enkele is van (gekleurd) glas.

Zelfreinigend toilet

Volgens mij vindt niemand het leuk om het toilet schoon te maken. Vandaar ook dat het zelfreinigend toilet in opkomst is. Er zal voorlopig nog wel een behoorlijk prijskaartje aan hangen, maar het idee is leuk.

Het werkt als volgt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *