apps die je dromen uitleggen

Apps die je dromen uitleggen

Dit artikel gaat over apps die je helpen je dromen of droomgedrag vast te leggen en te analyseren. Misschien lukt het je om met behulp van deze apps meer inzicht te krijgen in de betekenis van je dromen of om je dromen te beïnvloeden.

Dream Talk Recorder

neem droom geluiden op

Altijd al willen weten wat jij of je partner tijdens zijn slaap of dromen te melden heeft? De Dream Talk Recorder neemt het voor je op terwijl je slaapt. Dat kan interessant worden….

Je kunt zelf instellen hoe lang of op welke tijdstippen de app gaan opnemen. Je kunt ook instellen hoe geluidsgevoelig de opname is.

De app is gratis, maar wil je uitgebreide mogelijkheden dan kan je de hele app kopen voor 1,99.

Android
iTunes

Awoken

lucide dromen

Deze app leert je wat lucide dromen zijn. Een manier waarop je bewust kan dromen wat je maar wilt. Het heeft wel wat oefening nodig en daar probeert de app mee te helpen.

Deze app is alleen voor Android beschikbaar. De app is gratis, maar je kunt uitbreidingen kopen in de app.

Bekijk de app

Dream Moods

droom woordenboek

Dream Moods is een app die je helpt om je dromen te interpreteren. Kies uit 6000 trefwoorden om uit te zoeken hoe je jouw dromen kan uitleggen. Je kan ook een dromendagboek bijhouden.

Deze app is gratis.

Android
iTunes

DreamZ

leer lucide dromen

Nog een app die je helpt om lucide te dromen, maar die nog een stapje verder gaat dan Awoken, zie hierboven. De app registreert je slaappatroon aan de hand van de bewegingen die je maakt. Als je in je REM slaap bent, de meest geschikte slaap om lucide te dromen, speelt de app geluidsfragmenten af. Denk bijvoorbeeld aan het effect van een telefoon die gaat terwijl je droomt dat je dat geluid dan onbewust verwerkt in je droom.

De app kost 2,99 en is er alleen voor iPhone/iPad

iTunes

iDream

droom interpretatie app

Een app die droom interpretatie en het bijhouden van een dromendagboek combineert. De app helpt je om droomsymbolen te herkennen en zo je dromen uit te leggen.

De app is gratis

iTunes
Android

 

Droom Dagboek

app droom dagboek

Houd je dromendagboek bij met deze Nederlandstalige app. Schrijf ze op of spreek ze in. Deze app heeft ook een wekkerfunctie zodat je je dromen meteen kunt noteren als je wakker wordt.

Deze app is gratis. Een versie zonder advertenties kost 1,29.

Alleen voor Android

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *