e-step

Al mateloos populair, de elektrische step

Wil jij ook graag milieubewust en snel op pad? Geen last hebben van drukke files of verkeersopstoppingen en toch comfortabel onderweg zijn? Dan wordt het de hoogste tijd om de mateloos populaire elektrische step eens te overwegen. Een elektrische step is een klein en handig vervoersmiddel waarmee je makkelijk door de stad crost. Daarnaast kun je de step handig opvouwen waardoor hij bijvoorbeeld goed in je kofferbak past of mee te nemen is in de bus of de trein. Met een elektrische step ben je buitengewoon efficiënt onderweg, wie wil dat nu niet?

Welke eigenschappen heeft de elektrische step?

Een elektrische step beschikt over interessante eigenschappen. Om te beginnen heeft hij een krachtige elektromotor die na een paar keer steppen al geactiveerd wordt. Afhankelijk van het type step, kan de motor hoge snelheden aan. Zo flits je met de Xiaomi M365 ruim 25 km/h over het asfalt, terwijl de Chilli EsQU (ook bekend als elektrische stuntstep) een snelheid van ruim 18 km/h bereikt. Maar snelheden zeggen natuurlijk niet alles. De elektrische step beschikt over relatief grote banden van circa 8,5 cm. Hierdoor kun je op comfortabele wijze obstakels overwinnen. Ook hoge stoepranden zijn geen issue. Er bestaan immers ook elektrische steps waarmee je lekker kunt stunten, zogenoemde stuntsteps, en die moeten natuurlijk wel de nodige ondersteuning bieden.

Hoe ver kan ik met de elektrische step op pad?

Ook qua afstanden kun je met de elektrische step een heel eind komen. Steps met een krachtige motor kunnen na het opladen van de accu een afstand van ruim 30 km afleggen. Handig als de eindbestemming niet direct om de hoek ligt. Voor de meeste steps, zoals de Segway Ninebot Kickscooter ES2 of de emicro Condor X3.1 elektrische step, gelden reisafstanden van circa 20 km. Genoeg om van A naar B te reizen.

Korte remafstanden en stevige handremmen

De elektrische step is uiteraard nog van meer gemakken voorzien. Wat dacht je van korte remafstanden? De meeste steps hebben namelijk stevige handremmen en antislip handvaten, waardoor je direct op je omgeving kunt anticiperen. Ook zijn de steps vaak van een goed voorlicht voorzien en zeer robuust. Ze kunnen namelijk gewichten van ruim 100 kg aan. Houd er overigens wel rekening mee dat je met de elektrische step niet de openbare weg op kunt. Wanneer je dit wel van plan bent zou je de Veeley V5 eens moeten bekijken. Deze step kan als een soort snorfiets worden gezien en voldoet aan strenge veiligheidseisen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *