9 tips voor meer sfeer in je slaapkamer

Laatst bijgewerkt:

Het is fijn om tijd door te brengen in een kamer of ruimte met sfeer.

Maar hoe breng je sfeer in een ruimte? Hieronder 9 tips.

Geef rommel een vaste plek

Een kamer kan nog zo gezellig zijn, als er overal rommel rondslingert wordt het nooit wat. Zorg dat spullen een vaste plek hebben. Bedenk een goede oplossing voor kleding, vuile was, boeken, tijdschriften en andere spullen die vaak rommel veroorzaken in de slaapkamer.

Donkere kleuren

Een woonkamer of keuken mogen best licht zijn, maar een in een slaapkamer kan je best met wat minder licht toe. Lichte kleuren maken een ruimte dan wel groter, donkere kleuren zorgen voor een relaxte en ontspannen sfeer. Perfect voor een slaapkamer.

Geef een muur een donkere muur, of kies eens voor donker beddengoed.

Kussens

Kussens zijn een eenvoudige manier om sfeer te brengen in een ruimte. Een paar extra kussens op je bed maakt een slaapkamer gezelliger. Kies voor verschillende structuren en materialen. Wissel bijv. kunstbont, gebreid, glanzende stoffen en kussens met wat drukkere patronen met elkaar af.

hout in slaapkamer

Hout

Als een ruimte weinig sfeer heeft dan komt dat vaak doordat er teveel kille en koele materialen zijn gebruikt. Stof en textiel geven dan wel sfeer, maar het worden vaak stofnesten en zijn daarom minder hygiënisch. Bovendien is textiel gevoelig voor vlekken. Hout is dan een perfect alternatief en heel goed geschikt om sfeer te brengen, vooral omdat je het in alle. Hout kan je op de vloer leggen, maar denk ook eens aan houten jalouzieën voor de ramen in plaats van gordijnen.

Ronde vormen

Veel bedden, nachtkastjes en kasten voor de slaapkamer zijn vierkant. Voeg eens wat ronde vormen toe aan je slaapkamer. Zet een poef neer, een rond tafeltje of een stoel met ronde vormen.

Zacht licht

Een een slaapkamer kan je prima toe met zacht licht. Een paar schemerlampen die je kan dimmen zijn heel geschikt. Je kunt het licht dan wat feller maken als je wilt lezen.

Persoonlijk tintje

Een kamer, en zeker een slaapkamer kan wel een persoonlijk tintje gebruiken. Zet wat foto’s neer of laat ze groot afdrukken op posterformaat. Als je ze laat afdrukken als Dibond dan kan je ze zonder lijst ophangen. Dibond is een in lagen opgebouwde plaat. De bovenkant en de onderkant zijn van aluminium en daartussen zit een harde, zwart gekleurde kunststoflaag. De foto wordt op het aluminium afgedrukt en ziet er daardoor heel realistisch uit.

Zachte neutrale kleuren

Zachte en neutrale kleuren hebben op iedere ruimte een kalmerend effect. Neutrale kleuren kunnen vaak wat saai klinken maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Gebruik verschillen in textuur, metallic accenten en combineer verschillende dessins met elkaar.

plant in slaapkamer

Planten in de slaapkamer?

Planten geven sfeer en hebben ook een aantal voordelen voor de gezondheid omdat ze de luchtkwaliteit verbeteren. Kies makkelijk te onderhouden planten die geschikt zijn voor de slaapkamer zoals lavendel, jasmijn, aloë vera of gardenia. Deze planten ruiken lekker lijken bovendien ook nog slaapbevorderend te werken.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *