inspiratie voor lege muur

8 x inspiratie voor aan de muur

Een kale muur vraag om versiering. Maar wat?

Hier 8 x inspiratie voor originele en creatieve decoratie aan de muur.

1. Bordverf

Bewerk een deel van de muur of een hele muur met bordverf. Je kunt er daarna op tekenen, boodschappenlijstjes of dingen opschrijven die je niet wilt vergeten. Het is handig én ziet er leuk uit.

2. Maak een poster van je foto

Iedereen heeft wel eens foto’s die bijzonder goed gelukt zijn of gewoon heel mooi zijn. Zonde om er niks mee te doen. Print de foto uit en hang hem op. Of nog beter, laat hem afdrukken op stevig papier op groot formaat. Dat is minder duur dan je denkt. Voor 25 euro heb je al een poster van 1 bij 1,40 meter. Zo maak je je eigen originele posters.

3. Groepeer foto’s

Heb je een aantal foto’s of afbeeldingen van verschillende grootte? Lijst ze in en maak er een mooie compositie van. En als je ze zat bent, doe je gewoon weer andere foto’s in de lijsten.

compositie foto's

bron foto

4. Spreuken

Wat je met foto’s of afbeeldingen kan doen, kan je ook doen met je favoriete spreuken. Print een paar spreuken uit in een mooi lettertype of zoek een afbeelding met spreuk op internet. Je kunt ze zelf uitprinten en inlijsten maar als je een groot formaat wilt, kan je dat ook laten doen. Zie punt 2.

5. Washi tape

Het lijkt een nieuwe trend om muren en anderen artikelen te versieren met washi tape. Washi tape is tape dat in allerlei kleuren en met allerlei grafische patronen te koop is bij hobbyzaken en warenhuizen. Met die tape is het makkelijk om allerlei afbeeldingen te maken. Bedenk zelf iets of laat je inspireren op Pinterest.

poster

bron foto’s: pinterest

6. Natuur aan de muur

Met dingen uit de natuur kan je met een beetje creativiteit en handigheid mooie dingen maken. Denk aan takken, veren, schelpen, bladeren, enz.

natuur

bron foto’s: 1, 2

7. Een verzameling aan de muur

Eén kopje is een kopje. Maar met een heleboel kopjes kan je op een originele manier een muur versieren. En dat kan niet alleen met kopjes, maar ook met hoeden, dienbladen, borden, manden, gereedschap enz.

verz

bron foto’s

8. Hergebruik voorwerpen

Sta je op het punt oude spullen op te ruimen? Kijk er eens met een andere blik naar. Misschien kan je er nog iets mee doen. Kijk bijvoorbeeld naar de foto van de oude gitaar en de lades hieronder.

hergebr

bron foto’s 1, 2.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *