iPhone X

8 Voordelen van de iPhone X

De iPhone X is de nieuwe toptelefoon van Apple en het mag geen verrassing heten: dit is één van de beste smartphones van dit jaar. Apple spaarde namelijk kosten noch moeite voor de jubileumeditie van de iPhone. Wat maakt de nieuwe iPhone zo goed? Je leest hier de 8 voordelen van de iPhone X.

Voordeel 1: opvallend design

Allereerst het ontwerp van de iPhone: Apple gaat bij de iPhone X voor een radicaal ander ontwerp. Hierbij zijn de randen rondom het scherm superdun. Het touchscreen neemt daardoor vrijwel alle ruimte aan de voorkant van de iPhone X in. Het resultaat? Een telefoon die er heel futuristisch en strak uitziet!

Voordeel 2: Face ID

Door het nieuwe ontwerp is er geen plaats meer voor Touch ID, de vingerafdruksensor in de startknop onder het scherm. Niet getreurd, want Face ID is een waardige vervanger. Hiermee ontgrendel je de iPhone X door middel van geavanceerde gezichtsherkenning. In de telefoon zitten namelijk allerlei slimme sensoren, waaronder een infraroodcamera. Hiermee kan je alleen met jouw gezicht de telefoon ontgrendelen. Ook in het donker. En nee: Face ID laat zich niet voor de gek houden door een foto voor de camera te houden!

Voordeel 3: helder en kleurrijk Super OLED-scherm

Kijk je naar de iPhone X, dan valt het scherm meteen op. Geen verrassing, aangezien het nagenoeg de complete voorkant van de nieuwe iPhone in beslag neemt. Niet alleen is het display ontzettend helder, het heeft ook een zeer mooie kleurweergave. Dit komt omdat het nieuwe Super Retina-display de OLED-schermtechnologie gebruikt, terwijl andere iPhones een LCD-display hebben. Dankzij Super Retina is het scherm van de iPhone mooier én zuiniger. De kleur zwart hoeft namelijk niet door het scherm verlicht te worden. Twee vliegen in één klap!

Voordeel 4: de snelste telefoon die er is

Apps die in no-time opstarten en zonder haperen overschakelen van de ene naar de andere app? Voor de iPhone X is dat allemaal geen probleem. Apple heeft zijn nieuwe pronkstuk uitgerust met de beste hardware van dit moment. Zo zit er in de telefoon de Apple A11 Bionic-processor. Hij heeft zes kernen, terwijl de A10-processor van de iPhone 7 er vier heeft. De A11 Bionic is door Apple zelf ontworpen en gefabriceerd door Samsung, die de krachtigste chipsets ter wereld maakt. Mede hierdoor is de iPhone X de snelste telefoon van dit moment.

Voordeel 5: nieuw besturingssysteem, iOS 11

Dit is ook te danken aan iOS 11, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem. Eén van de grote pluspunten van iOS 11 is dat het erg goed samenwerkt met de hardware van de iPhone X. Het besturingssysteem hapert daardoor niet en is ook zuinig voor de batterij. Daarnaast is iOS 11 geoptimaliseerd om zo de iPhone nog gebruiksvriendelijker te maken. Een goed voorbeeld is het uitgebreidere vergrendelscherm waarop meer meldingen zichtbaar zijn.

Op 27 oktober start de voorverkoop van Apple’s meest spectaculaire iPhone ooit, de iPhone X. Schijf je in bij KPN en ze mailen je zodra er meer bekend is over de nieuwe iPhones.

 

infographic nieuwe iphone

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *