Heb je behoefte aan wat extra ruimte in huis, maar wil je liever niet verhuizen? Dan is een aanbouw misschien een goede oplossing.

Met een aanbouw krijg je er een extra ruimte bij, die je op verschillende manieren kan gebruiken. Hieronder lees je 10 mogelijkheden hoe je die extra ruimte kan benutten.

Wil je voorbeelden bekijken van hoe een aanbouw eruit kan zien? Kijk dan bijvoorbeeld op Tuinmaximaal.nl of Tuinmaximaal.be.

1. Een extra zithoek

Een goed idee om in een aanbouw een extra zithoek te maken. Een extra plek waar je rustig kan zitten als je wat wilt lezen en geen TV wilt kijken.

2. Een studeer- of werkkamer

Een aanbouw is vaak licht en is rustig gelegen in de tuin. Dat maakt het de ideale plek voor een studieruimte of atelier. Zet er een bureau of tafel neer waar je aan kunt werken en je hebt een heerlijke en rustige plek. Je zal zien dat het je productiviteit ten goede komt.

3. Een eetkamer

Hou je ervan om vrienden en familie uit te nodigen voor een etentje? Een aanbouw is dan prima geschikt om er een eetkamer van te maken. Je kan er dan heerlijk zitten, in het voorjaar en de zomer met de schuifpui open en met uitzicht op de tuin.

4. Een plantenkas

Een glazen aanbouw heeft vaak de goede temperatuur, voldoende licht en de ideale atmosfeer om er planten te kweken. Je kan er dan wat meer exotische soorten laten groeien en het is ook een goede plek om planten te laten overwinteren.

6. Een zonnekamer

Ben je een echte liefhebber van de zon? Als de aanbouw een beetje goed ligt, kan je door het vele glas prima van de zon genieten. Vooral in het voorjaar en het najaar kan je er de eerste en de laatste zonnestralen opvangen als het nog een beetje te koud is om in de tuin te zitten.

7. Een speelkamer voor de kinderen

Je kent het wel, speelgoed dat door de hele kamer verspreid ligt. Als je een aanbouw hebt, kan je die gebruiken als speelkamer voor de kinderen. Ze kunnen er hun speelgoed laten liggen als ze iets opgebouwd hebben en jij struikelt niet over de rommel.

8. Een sportruimte

Heb je een abonnement op de sportschool, maar zou je liever thuis sporten? Je hebt er vaak niet zo veel voor nodig om thuis dezelfde training te krijgen als in de sportschool. Ruimte heb je natuurlijk wel nodig en een aanbouw is daar de ideale ruimte voor.

10. Een game kamer

Heb je opgroeiende kinderen die graag gamen op een spelcomputer of op de computer? Misschien vind je het minder gezellig dat ze dan altijd op hun kamer zitten. Als je de aanbouw gebruikt als game ruimte, dan kunnen ze daar met hun vrienden gamen en kan je er ook nog een oogje op houden.