verhuisdozen
tips verhuizen

7 Tips om een verhuizing soepel te laten verlopen

Een verhuizing heeft best wat voeten in de aarde: ontzettend belangrijk om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen dus. Met deze handige, praktische tips ga je met de juiste voorbereiding te werk en weet je zeker dat je niets vergeet!

1. Ga op zoek naar tijdelijke opslag

Je weet pas hoeveel spullen je hebt wanneer je ze in gaat pakken. Het blijkt dan ook in de meeste gevallen onmogelijk om alles op dezelfde dag van de ene naar de andere woning te verhuizen. Huur een self storage zodat je op tijd met inpakken kunt beginnen en de volle dozen en grote meubelstukken tijdelijk op kunt slaan voordat je daadwerkelijk over kunt gaan huizen.

2. Begin op tijd

Het verhuizen is een flinke klus; begin dan ook op tijd. Begin met inpakken zodra je een self storage unit geregeld hebt en de verhuisdozen klaar staan. Pak elke dag een paar dozen in, verhuis ze naar je tijdelijke opslag en herhaal dit tot de verhuisdag dan eindelijk daar is.

3. Werk georganiseerd

Probeer iedere kamer in huis apart in te pakken en codeer de dozen zodat je ook in de nieuwe woning precies weet welke items in welke ruimte mogen komen. Zorg dat je de veelgebruikte spullen in een aparte doos doet en hier duidelijk opschrijft wat erin zit: zo kun je deze tijdens de verhuizing als eerste uitpakken.

4. Meten is weten

Meet even op wat er wel en wat er niet door de deuren en gangen kan: zowel in het oude als in het nieuwe huis. Zo kom je tijdens het verhuizen niet voor onaangename verrassingen te staan en kun je vast oplossingen gaan zoeken (een bank kan bijvoorbeeld ook via het raam naar binnen).

5. Let op het weer

Hoewel het idee van verhuizen in het zonnetje natuurlijk hartstikke aantrekkelijk is, is niets minder waar. Tijdens de zomer verhuizen zorgt ervoor dat je sneller vermoeid raakt wanneer je met zware spullen aan het tillen bent. Kies liever voor een droge, maar niet al te warme dag zodat je voldoende energie hebt!

6. Regel hulp

Alleen verhuizen is een stuk lastiger dan wanneer je wat hulp hebt: vele handen maken licht werk! Vraag vrienden en familie of ze mee kunnen helpen met het tillen, verhuizen of uitpakken van dozen en meubelstukken zodat je de klus sneller kunt klaren.

7. Vergeet de administratie niet

Vergeet niet om ruim voor je verhuisdatum eventuele administratieve zaken vast te regelen. Geef je verhuizing aan leveranciers door, zeg lokale contracten op en kijk ook even naar eventuele huurtoeslag.

Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

  1. Waardevolle tips voor een gesmeerd lopende verhuizing. Ik heb de laatste keer, dat ik verhuisde alles uitbesteed aan een verhuisbedrijf. Alleen het inpakken deed ik zelf: verhuizen, sjouwen, opslag, in elkaar zetten van grote meubelstukken: ik heb er het nodige voor betaald, maar het scheelde mij een hoop stress.

  2. Je hebt inderdaad gelijk dat je pas weet hoeveel spullen je hebt, als je gaat inpakken. Ik ben onlangs verhuisd en vond het dan ook een Marie Kondo-moment. Ik heb me van veel zaken bewust afgevraagd: verhuis ik het wel of niet mee. Geloof me: er is een hoop niet mee verhuisd.

  3. Bedankt voor deze tips. Ik ga half januari verhuizen en ben al begonnen met inpakken, eerst goede kartonnen dozen gekocht en direct aan de slag gegaan. Goede tip om dingen ook alvast op te meten. Een keer heb ik namelijk met een bank voor de deur gestaan van mijn nieuwe huis, maar hij kon niet het trapgat door en moest hem toen helaas verkopen.

  4. Tijdens mijn vorige verhuizing was ik ook vergeten om een aantal grotere meubels op te meten. Helaas kon mijn bank niet in zijn geheel naar binnen worden gedragen.. Gelukkig konden we deze ter plekke uit elkaar halen, maar het was natuurlijk wel vervelend. Dit overkomt mij in de toekomst niet meer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *