5x Zorgeloze vloeren met weinig onderhoud

Iedere vloer is mooi als hij nieuw is of net gelegd. Maar de vraag is hoe die vloer er naar verloop van tijd uitziet als er kinderen op spelen, huisdieren met vieze poten overheen lopen en als erop geknoeid wordt.  Want je hoopt wel dat je vloer een flink aantal jaren meegaat.

Je wilt natuurlijk een vloer die mooi is en mooi blijft. Hoe harder de vloer hoe steviger, duurzamer en makkelijker te onderhouden die is. Je komt dan toch snel bij steen, beton, grind of kunststof terecht. Gelukkig is er een ruime keuze.

1. Tegels

Vloertegels stonden lang bekend als de ideale onderhoudsarme vloer. Een tegelvloer is onverslijtbaar en als je hem flink schrobt is hij zo weer als nieuw.

Tegenwoordig lijkt de tegelvloer wat uit de gratie. Veel mensen vinden tegels koud en ongezellig. Maar ook tegels gaan met hun tijd mee. Zo zijn er nu bijvoorbeeld tegels met een houtstructuur. Dan heb je de voordelen van een tegelvloer met het uiterlijk van hout.

2. Beton gietvloer

Op dit moment is de beton gietvloer heel populair. En niet voor niets. Zo’n vloer wordt gegoten en kan daardoor naadloos in iedere ruimte aangebracht worden. Dit soort vloeren is onverslijtbaar en waterdicht en kunnen daarom ook prima in natte ruimten zoals de keuken en de badkamer gelegd worden.

Bij beton denk je misschien aan grijs, maar een gietvloer met betonlook is tegenwoordig in alle mogelijke tinten verkrijgbaar.

Beton is poreus. Daarom is een gietvloer van polyethuraan of epoxy, een soort kunsthars gemaakt. Het lijkt beton maar is dus eigenlijk een kunststof gietvloer. Hierdoor voelt een polyethuraan gietvloer niet koud aan en is deze geluidsdempend.

3. Siergrindvloer

Een siergrindvloer bestaat uit heel fijn grind dat wordt gemengd met epoxy kunsthars. Zo krijg je in feite een grindtapijt. Ook deze vloer kan tegen een stootje en is in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Je kan bij een siergrindvloer kiezen voor een open of gesloten structuur. Een gesloten structuur is veel makkelijker in het onderhoud omdat er zo geen vuil tussen het grind kan komen. 

4. Marmerstonevloer

Een marmerstonevloer is een variatie op de siergrindvloer. Het gebruikte grind is alleen wat grover.

5. PVC- of vinyl vloer

Een PVC- of vinyl vloer is gemaakt van kunststof en is in allerlei motieven en kleuren verkrijgbaar. Er is zelfs PVC laminaat waarmee je een houten vloer kan imiteren. Zowel PVC als vinyl is relatief goedkoop, oersterk en makkelijk te leggen en te onderhouden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.