autopech winter

5 Tips bij autopech met het winterse weer

Met pech aan de weg staan is al vervelend genoeg; maar het wordt nog wat vervelender wanneer het in deze koude maanden voorkomt. Een auto die niet wilt starten, een motor die het niet meer doet, of rook van onderuit de motorkap: reden genoeg om even kort in de stress te schieten. Dus sta je met dit winterse weer met autopech? Houdt dan deze tips goed in de gaten!

1. Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk, en zeker wanneer je met het winterse weer met autopech staat. Je kunt jezelf op allerlei manieren voorbereiden. Zorg bijvoorbeeld dat je al de noodnummers in je telefoon, maar ook op papier hebt staan. Stukken karton zijn super handig om jezelf uit een vast geslipte situatie te bevrijden, en fleece dekens zijn ideaal om jezelf warm te houden wanneer je op hulp wacht. Denk natuurlijk ook aan een EHBO koffertje en voldoende water.

2. Check je autoverzekering

Heb je eigenlijk wel pechhulp in je autoverzekering zitten? En hoe zit het met pechhulp in het buitenland (want ook daar kun je natuurlijk met pech komen te staan)? Check dit even goed bij je autoverzekering. Wat extra hulp is natuurlijk ontzettend mooi meegenomen wanneer je met pannen staat. Zo krijg je vaak ook bij een lekker goedkope autoverzekering gewoon pechhulp in het pakket aangeboden: op die manier kun je met professionele hulp in no-time weer verder naar je eindbestemming.

3. Zorg dat je veilig staat

Pech is natuurlijk super vervelend, maar in sommige gevallen ook gevaarlijk. Zorg allereerst dat je de auto op een veilige plek aan de kant zet. Vraag eventueel om hulp wanneer nodig. Maak de pech situatie zichtbaar voor andere weggebruikers met pionnen, en zorg dat je altijd achter je auto blijft staan.

4. Regel vervangend vervoer

De kans is groot dat je verzekeraar vervangend vervoer aanbiedt, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kun je het beter direct regelen. Zodra de pechhulp aanwezig is en de auto eventueel weggesleept wordt, kun jij direct verder.

5. Schakel hulp in

En het belangrijkste is natuurlijk om op tijd hulp in te schakelen. Zodra je met pech aan de weg staat, zorg je voor veiligheid en bel je vervolgens direct de hulpdiensten. Check even met je verzekeraar wat de situatie is, en misschien kunnen zij direct de pechhulpdiensten voor je inschakelen. Zonder hulp is de kans natuurlijk groot dat je nog wel even blijft staan. Dus bellen, en gewoon even geduldig wachten. Alles komt goed!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *