je thuis voelen
Foto: A. Chepinska/Unsplash

5 signalen die aangeven dat je je helemaal thuis voelt

Je hebt je droomhuis gevonden en bent verhuisd. Dit is natuurlijk een grote verandering. Misschien woonde je nog thuis bij je ouders? Of misschien woonde je al op jezelf en ben je net verhuisd naar een nieuwe omgeving. Wat het ook is, het blijft altijd even wennen. Maar zodra je bent verhuisd en alles hebt ingericht, merk je toch wel dat je nieuwe huis snel al als thuis begint te voelen. Wanneer dat moment is? Lees snel verder wat 5 signalen zijn die aangeven dat je je helemaal thuis voelt. 

#1 Je bent helemaal ontspannen 

Verhuizen zorgt voor veel stress. Wat neem je allemaal mee, wat voor meubels moet je allemaal nog halen, welke tuinmeubelen moeten er in de tuin en welke kleur wordt de woonkamermuur? Niet zo gek dat je het overzicht een beetje kwijtraakt. Je bent constant in een rush dat je nog dingen moet regelen. Zodra je merkt dat deze zorgen weg zijn, is het een teken dat je je eindelijk kan ontspannen. Als alle dingen in het huis zijn geregeld, is je hoofd eindelijk leeg en kan je gaan genieten van je huis. 

#2 Je bent blij met het interieur

Een huis zou ook maar een leeg huis zijn zonder interieur. Jouw eigen gekozen interieur maakt een huis echt jouw thuis. Niks is leuker dan alle meubels, kastjes en andere spullen uit te kiezen voor jouw huis. Wanneer alles op z’n plek staat, zal je huis dan ook echt voelen als jouw thuis door alle spullen die je zelf hebt uitgekozen. 

#3 Je brengt alleen tijd door 

Een ander signaal dat je huis echt helemaal als jouw thuis voelt, is het moment dat je er tijd alleen doorbrengt. Normaal wil je graag dingen ondernemen buitenshuis, maar wanneer je huis echt jouw thuis is, merk je dat het ook heel fijn is om lekker thuis te blijven. 

#4 Leer je buurt kennen

Ga eens kennismaken bij de buren of maak een praatje met mensen die je vaker in de buurt langs ziet lopen. Niet alleen je eigen huis maakt het dat je jezelf thuis voelt. Ook de mensen in de omgeving dragen daar een steentje aan bij. Begroet de mensen die je tegenkomt en zeg eens vaker ‘hallo’. Dit is namelijk niet meer vanzelfsprekend. Hoe leuk is het om de mensen te leren kennen die slechts een paar meter van je vandaan wonen?

#5 Nodig mensen uit 

Wanneer je op jezelf woont, is het natuurlijk heerlijk om je eigen plek te hebben. Nog leuker is het om jouw plekje te delen met mensen die je lief hebt. Nodig mensen uit voor een spelletjesavond of ga samen koken. Maak samen herinneringen in jouw huis. Ook dat draagt bij aan het thuisgevoel. Daarnaast kan je ook gelijk al je mooie meubelen van VidaXL laten zien aan al je vrienden en familie. 

Kortom, soms zal het wat langer duren voordat je huis echt aanvoelt als jouw thuis. Maar zodra je bovenstaande signalen merkt, weet je dat het goed zit en je je helemaal thuis voelt in je nieuwe huis. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.