haard

5 Redenen om te kiezen voor een haard in huis

Tijdens de koude dagen verlang je vaak naar warmte en sfeer. Een haard in huis is dan een echte uitkomst! Twijfel je nog of je er zelf eentje gaat aanschaffen? Lees dan zeker dit artikel eens door. Wij zetten 5 redenen op een rij waarom je echt moet kiezen voor een haard in je interieur.

1. Het zorgt voor een knusse sfeer

Ten eerste zorgt een haard natuurlijk voor een hele knusse sfeer. Het geeft de woonkamer een hele gezellige uitstraling. Zeker als je het hoekje aankleedt met een aantal mooie accessoires. Denk aan een (nep) schapenvachtje of een zacht kleed op de grond, een grote rieten mand met brandhout, een houten bijzettafel of een heerlijke relaxstoel. Met al deze items creëer je een rustgevende en stijlvolle plek in je interieur.

2. Er zijn verschillende soorten haarden

3. Het is geschikt voor allerlei stijlen

Een haard past niet alleen bij een romantisch interieur, maar ook bij hele moderne woningen. Dit komt doordat er allerlei verschillende stijlen verkrijgbaar zijn. Van een heel strak design tot een klassieke look. Je kunt de uitstraling helemaal aanpassen op de rest van je interieur. Het is niet alleen een praktische, maar ook een hele mooie toevoeging aan je huis.

4. Een haard is energiebesparend

Een haard is in eerste instantie een flinke investering, maar uiteindelijk zullen de stookkosten een stuk lager worden. Zet tijdens het branden van de haard de verwarming uit om zo geld te besparen op de energierekening.

5. Het geeft een aangename warmte

Het grootse voordeel is misschien wel de aangename warmte die van de haard afkomt. Het is heerlijk om in de winter dicht bij het vuur te gaan zitten met een kopje koffie of thee. Zet eventueel de binnendeuren open om de warmte door het hele huis te verspreiden. Overweeg je om een elektrische haard te kopen? Kies dan een variant met een warmte element.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *