refurbished telefoon

5 Meest gestelde vragen over refurbished telefoons

1. Wat is een refurbished telefoon?

Antwoord

Een ‘refurbished mobiele telefoon’ is een tweedehands telefoon die is gerepareerd, opgeknapt en schoongemaakt is en opnieuw te koop wordt aangeboden.

Niet iedere refurbished mobiele telefoon was kapot, er zitten ook toestellen tussen die binnen de wettelijke termijn zijn teruggestuurd omdat de koper van mening veranderde.

Zo goed als nieuw

Je kan ervan uitgaat dat een refurbished telefoon helemaal is nagekeken, getest en dat het goed werkt voordat hij weer opnieuw te koop wordt aangeboden. Alle eventuele data zijn gewist. Dus je begint met een schone lei.

2. Hoeveel scheelt het in prijs?

Antwoord

Hoeveel scheelt het in prijs als je een refurbished mobiele telefoon koopt in vergelijking met een nieuwe? Dat hangt af van het merk en het model. Als je het nieuwste model iPhone wilt, dan scheelt het over het algemeen minder in prijs en kan je misschien net zo goed een nieuwe kopen. Bij de oudere modellen kan het je wel veel voordeel opleveren. Soms wel tot de helft. Toch doe je er goed aan om bij de aanschaf van een refurbished toestel, altijd even de prijs van een nieuwe te checken.

3. Zit er garantie op?

Antwoord

Of en hoe lang er garantie zit op een refurbished toestel, hangt af van waar je hem koopt. Het loont zich dus om goed rond te shoppen Bij de refurbished iphones van telefoondiscounter.nl krijg je 2 jaar garantie en een nieuwe accu bijvoorbeeld.

4. Kan je een refurbished mobiele telefoon met abonnement kopen?

Antwoord

Ja, dat kan. Je kan net als bij een nieuwe mobiel een abonnement naar keuze aanschaffen voor één of twee jaar. Je betaalt dan per maand een vast bedrag voor je telefoon en je abonnement. Zo hoef je niet het hele aanschafbedrag ineens te betalen. Hoewel het over het algemeen wel goedkoper is om een simlockvrij toestel te kopen.

5. Krijg je een refurbished toestel in de officiële verpakking?

Antwoord

Nee, meestal niet. Je krijgt de refurbished telefoon meestal in een blanco doos. Het ligt van de verkoper af welke accessoires je erbij krijgt. Over het algemeen kan je verwachten dat je er een lader en (nieuwe) oortjes bijkrijgt. Dat is dus iets om goed op te letten bij de aanschaf.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *