foto art ideeën

5 Ideeën voor je eigen foto art aan de muur

Het is tegenwoordig zo makkelijk om mooie foto’s te maken van goede kwaliteit.

Bijna iedereen maakt foto’s

Iedere mobiele telefoon heeft wel een camera. Daarnaast zijn er ook nog heel veel hobby-fotografen. Toch blijft het vaak bij foto’s maken alleen. Foto’s worden vaak niet afgedrukt en er wordt ook weinig anders mee gedaan en dat is toch jammer.

Je eigen foto art aan de muur

Je kan natuurlijk kunst kopen en aan de muur hangen, maar is het niet wel zo leuk om iets zelf te maken? Niet iedereen kan schilderen, maar foto’s maken lukt vaak wel. Met je eigengemaakte foto’s zijn de mogelijkheden eindeloos. Druk ze af en doe ze in een lijstje of laat er fotobehang van maken.

Hieronder nog 5 ideeën om je zelfgemaakte foto’s om te toveren tot foto art:

bron foto: pinterest/thehouseofsmiths.com

1. Bijzondere lijst

Neem eens geen moderne strakke lijst, maar een oude lijst voor een schilderij bijvoorbeeld. Dat geeft je foto’s meteen een heel ander gezicht. Je kan één grote foto gebruiken of je kan verschillende kleine foto’s in de lijst plaatsen.

2. Doe iets met vorm

Een collage van verschillende foto’s is natuurlijk niks nieuws. Maar door met vormen te spelen maak je er wel iets bijzonders van. Een hart ligt misschien een beetje erg voor de hand. Een maan is een leuke mooie vorm, vooral met de spreuk: ‘I love you to the moon and back!’. Het is verder ook een leuk idee om je vakantiefoto’s in de vorm van het land of de streek waar je geweest bent te snijden of knippen.

bron foto: pinterst/justlikethenumber.com

3. Maak er een mozaïek van

Een mozaïek van je eigen foto ziet er al meteen heel kunstig uit. Maar hoe doe je dat? Het is een stuk makkelijker dan je denkt. Je hoeft het mozaïek in ieder geval niet met de hand te maken. Je hebt er namelijk gewoon software voor. Google op ‘photo mosaic software’ en je vindt verschillende programmaatjes. Pas het toe op je favoriete foto en laat je mozaïek foto op canvas afdrukken.

4. Reisfoto’s en landkaart

Foto’s van een vakantie zijn vaak erg dierbaar. Maar hoe hang je ze nou zo op dat het er ook nog een beetje leuk uitziet? Maak één lijst per bestemming. Vul een landkaart met foto’s in de vorm van het land waar je was of wissel stukjes landkaart af met reisfoto’s van daar in de buurt.

reisfoto idee

5. Voeg letters of tekst toe

Voeg letters of woorden toe aan je foto’s.  Of zoek letters in alledaagse voorwerpen en zet ze op de foto. Alle letters van het alfabet bij elkaar kunnen een mooi en uniek kunstvoorwerp vormen.

bron foto’s: pinterest

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *