hogedrukreiniger

5 handige tips voor het gebruik van een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger kan ontzettend handig zijn om verschillende klusjes rondom huis een stuk soepeler te laten verlopen. Zo heb je jouw auto in no-time gewassen, en is ook je terras of de muren van je huis in een handomdraai weer helemaal opgefrist. Maar waar moet je nu op letten bij het gebruik van een hogedrukreiniger? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Doe een goede aankoop

Hoewel het aantrekkelijk kan zijn om een goedkope hogedrukreiniger aan te schaffen, betekent dit nog niet dat deze de klussen in en rondom huis ook daadwerkelijk makkelijker maakt. Kies liever een hogedrukreiniger bij erkende aanbieders zoals bijvoorbeeld ColliShop. Je hebt dan ook nog eens de mogelijkheid om je hogedrukreiniger tijdens speciale kortingsdagen aan te schaffen. Zo haal je toch kwaliteit in huis, maar voor een lagere prijs.

2. Houd de veiligheid in het oog

Hoewel een hogedrukreiniger een handige tool is, kan deze gevaarlijker zijn dan je denkt. De hoge druk die achter dit apparaat zit zorgt voor een harde straal water, en daar zou je jezelf zomaar eens mee kunnen verwonden. Houd de hogedrukreiniger dan ook altijd met twee handen vast, en richt deze nooit op mensen of dieren.

3. Let op je omgeving

Nu kun je natuurlijk wat nat worden wanneer je de hogedrukreiniger gebruikt, maar er kan daarnaast nog meer rondvliegend vuil omhoog schieten. Denk aan hardnekkige stukken vuil, maar ook kleine steentjes en ander vuil. Die steentjes kunnen natuurlijk best wat schade aanrichten aan mens en omgeving. Zorg dus dat je ogen, armen en benen altijd beschermd zijn en dat meubelstukken en accessoires op een veilige afstand staan.

4. Bescherm je oren

Een hogedrukreiniger kan flink wat lawaai maken. Gebruik je deze dus voor een langere tijd achter elkaar, dan is het geen slecht idee om wat gehoorbescherming te dragen. Ook wanneer je denkt dat het wel prima is kan het niet onverstandig zijn om dit toch te doen. Je kunt beter geen risico lopen!

5. Schade voorkomen

Door al die rondvliegende stukjes kan er best wat schade aan de omgeving gebracht worden. Door ervoor te zorgen dat je genoeg afstand tussen het spuitstuk en de ondergrond bewaard, kun je dit deels al voorkomen. Kom je hardnekkig vuil tegen? Neem dan nog een grotere afstand en ga pas dichterbij wanneer het vuil zo goed als opgelost is. Blijf daarnaast ook nooit te lang op hetzelfde stuk bezig; voordat je het weet spuit je ook de ondergrond weg!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *