scheren met een scheerapparaat

5 Handige tips voor het scheren met een scheerapparaat

Je huid ontharen kan je op verschillende manieren doen. Waxen, epileren of scheren zijn de meest voorkomende. Scheren kan je doen met mesjes maar kan ook heel goed met een scheerapparaat.

Scheren is makkelijk maar kan wel snel gepaard gaan met lichte huidklachten, zoals irritatie, droogheid, jeuk en pukkeltjes. Hoewel dit soort klachten vrij gebruikelijk zijn, kunnen ze in veel gevallen grotendeels voorkomen worden.

Rubriek.nl geeft je vijf tips om het scheren zo prettig en snel mogelijk te laten verlopen.

1. Was je huid voor het scheren

Door je huid voor het scheren te wassen kun je verschillende problemen voorkomen. Op de eerste plaats verwijder je vuil dat tijdens het scheren in de poriën terecht kan komen en klachten kan veroorzaken. Tijdens het scheren worden de poriën namelijk tijdelijk iets opengetrokken, waardoor kleine infecties op de loer liggen.

Een andere reden is dat wassen met een milde zeep de huid soepeler maakt en de haartjes zachter. Dit maakt het scheren en stuk eenvoudiger en voorkomt droogheid na het scheren.

2. Crème na het scheren.

Ook na het scheren is het goed om de huid kort te behandelen. Gebruik een speciale crème na het scheren om je huid snel tot rust te brengen. Dit voorkomt jeuk, irritatie en ook droogheid. Je huid voelt prettiger aan en heeft minder tijd nodig om te herstellen van de scheerbeurt.

Met name tijdens de koude maanden van het jaar is dit belangrijk, omdat de koude buitenlucht mogelijke klachten kan verergeren.

3. ’s Avonds scheren

Zelfs wanneer de huid voor en na het scheren behandeld wordt, kan er nog enige irritatie en onrust in de huid aanwezig zijn. Door je ’s avonds te scheren geef je de huid gedurende de nacht de tijd om te herstellen in een droge, warme kamer. Het herstel gaat zo een stuk makkelijker dan in de soms gure buitenlucht. Bovendien zal de huid in de ochtend niet meer rood zijn en ga je dus met een fris uiterlijk de deur uit.

Scheer je ’s ochtends, dan blijf je misschien de hele dag met een wat rode of onrustige huid rondlopen.

4. Gebruik het juiste scheerapparaat

Scheren met een scheerapparaat is makkelijk maar het ene scheerapparaat is het andere niet. Sommige modellen hebben minder goede mesjes en kunnen daardoor sneller leiden tot huidirritaties. Kies voor een scheerapparaat met een kop die goed om kan gaan met de vormen van het lichaam en bovendien scherpe mesjes heeft.

Ga je een scheerapparaat kopen, let dan goed op de specificaties en vorm van de scheerkop. Je huid zal je dagelijks dankbaar zijn!

5. Vervang zo nu en dan de scheerkop

Als je je met scheermesjes scheert dan moet je regelmatig de mesjes vervangen wanneer deze bot worden. Botte mesjes scheren onprettig en leiden vele malen sneller tot irritaties. De scheerkop van een elektrisch scheerapparaat gaat een stuk langer mee, maar kan na verloop van tijd ook minder goed werken.

Loop niet te lang rond met een scheerapparaat dat niet meer goed de haartjes weet te verwijderen. Niet alleen duurt het scheren langer en is het minder prettig, ook werk je zo klachten in de hand. Voor de meeste scheerapparaten kun je eenvoudig nieuwe mesjes bestellen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *