fietsslot

5 beste sloten om je fiets op slot te zetten in 2017

Vrijwel iedere Nederlander beschikt over een fiets.

Nederland heeft dan ook meer fietsen dan inwoners, hoewel altijd maar de vraag is of iedere fiets nog over een eigenaar beschikt. Wanneer je langs treinstation in Nederland wandel van een willekeurig gekozen grote stad, dan zal je versteld staan van de hoeveelheid fietsen die er staan en vaak worden ze lang niet allemaal iedere avond weer opgehaald.

Dat niet iedereen over een eigen fiets beschikt is ook af te leiden uit het aantal fietsdiefstallen in Nederland. Zet dan ook je fiets altijd goed op slot. Het liefste met verschillende sloten en aan een punt wat vastzit in de grond, bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een boom. Verder is de kwaliteit van het slot natuurlijk ook van belang. Uit een test uit 2017 is gebleken welke sloten het beste zijn om je fiets op slot te zetten.

beste slot voor fietsKettingslot

De eerste en tweede plek van beste sloten werd gelijk opgevuld door twee verschillende kettingsloten. Hoewel deze wel op elkaar lijken. Een kettingslot is een soepele lange ketting waarin sterk metaal is verwerkt, zodat het dieven erg lastig gemaakt wordt deze door te knippen of te zagen.

Ringslot

Een ringslot wordt vaak bij een fiets afgeleverd. Het is gemakkelijk aan de fiets te monteren en daarmee dus ook gemakkelijk te vervoeren. Doordat het slot zit ingebouwd in de fiets kun je deze dus ook niet vergeten. Er zijn tegenwoordig ook ringsloten te koop waaraan ook gelijk een kettingslot bevestigd is. Op die manier heb je al twee verschillende sloten op je fiets.

Beugelslot

Een beugelslot wordt minder vaak gebruikt. In praktijk is dit ook niet altijd het meest handige slot. Hoewel het een stevige constructie betreft en de kans op diefstal verkleint, is de beugel niet soepel en daarmee vaak onmogelijk om het slot zo op twee punten van je fiets te bevestigen dat het slot ook daadwerkelijk effect heeft. Beugelsloten bieden optimale bescherming tegen diefstal.

Vouwslot

Een vouwslot is ook een weinig gezien slot. Doordat het gehele slot opgevouwen kan worden is het hierdoor een compact slot en handig om mee te nemen. Het slot werkt alleen niet erg praktisch en wordt daarom ook niet vaak gebruikt.

Ben je benieuwd naar het volledige onderzoek? Lees hier verder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *