scheveningen

3x een leuke stedentrip in Nederland om met kinderen te doen

Jaarlijks boeken veel mensen een stedentrip omdat ze het leuk vinden om andere plekken te zien. Vaak gebeurt dit in een grote stad in Europa, maar ook Nederland komt steeds meer in beeld. Ons eigen land kent namelijk ook tal van leuke plekken en steden die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Misschien heb je al plannen om een volgende stedentrip te gaan doen, maar heb je nog niets geboekt. Of wellicht heb je er nog helemaal niet over nagedacht, maar zou je best met het hele gezin er een weekend tussenuit willen. Waar ga je dan naartoe? Belangrijk is dat het dan een stad is waar kinderen zich ook kunnen vermaken. Laten we eens kijken welke steden in Nederland ook echt leuk kunnen zijn voor kinderen.

1.    Groningen

In dit rijtje van populairste steden in Nederland staat Groningen stijf bovenaan. Het centrum van de stad is overzichtelijk, de winkelstraten zijn niet enorm uitgerekt en verspreid en er zijn tal van leuke horecagelegenheden. Maar ook voor kinderen is het zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Met name het Stripmuseum is enorm populair waar alle bekende tekenfilmfiguren tot leven komen. Of beklim de top van de Martinitoren waar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad en daarbuiten. En wil je graag overnachten in Groningen? Ook dat is mogelijk, want er zijn ook een aantal zeer kindvriendelijke hotels in de buurt aanwezig. Ideaal om met het hele gezin te verblijven!

2.    Den Haag

Uiteraard mag de stad van de miniaturen niet ontbreken. Want hoe gaaf is het om met het hele gezin naar Madurodam in Den Haag te gaan? Kinderen zijn doorgaans dol op spelen met kleine figuurtjes, dus des te meer ze ook aandacht zullen hebben voor de miniformaten in Madurodam. Maar dat is niet het enige wat Den Haag heeft te bieden. Wat te denken van het Kinderboekenmuseum, waar je ze mee terugneemt in de tijd en ze laat voorlezen uit hun favoriete boek. Of leer je kinderen wat bij en bezoek het Binnenhof waar de Nederlandse politiek is gevestigd. Of ga een dagje naar Scheveningen en ga lekker genieten op het strand.

3.    Utrecht

Welke stad ook steeds meer in opkomst is voor kinderen is Utrecht. Hoewel dit veel raakvlakken heeft met Amsterdam door de vele grachtjes, nauwe winkelstraatjes en een overvloed aan terrasjes, zo heeft de stad ook een kindvriendelijk deel. Dat komt voornamelijk door het Spoorwegmuseum of het en Nijntje museum. Maar de stad leent zich ook perfect om een dagje te gaan shoppen met het hele gezin. En zelfs je de stad en de omgeving langer wil bezoeken, dan kan je altijd terecht in één van de vele hotels rondom Utrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *