gevel huis opknappen

3 Winterklussen om de buitenkant van je woning op te knappen

De buitenkant van de woning is het visitekaartje van het huis en daarom is het altijd goed om dit gedeelte strak bij te houden.

In dit artikel geven we je een aantal renovaties mee die je aan het exterieur van je woning kan uit (laten) voeren. Van het plaatsen van nieuwe markiezen tot het renoveren van het dak, lees hier dé 3 projecten voor een optimaal uiterlijk van jouw woning.

Het uitvoeren van een dakrenovatie

Is jouw dak er bijna afgewaaid 18 januari, of kan jouw dak sowieso wel een opknapbeurt gebruiken? Het doen van een grondige dakrenovatie is een klus dat prima gedaan kan worden in de winter. Het is belangrijk om het dak bijtijds van een renovatie te voorzien. Verschoven dakpannen of scheurtjes in de dakbedekking kunnen grote gevolgen hebben Denk hierbij aan verslechterde isolatie of vocht in de woning. Gemiddeld betaal je voor het vervangen van een plat dak 80 euro. Voor de vervanging van een hellend dak leg je 95 euro neer. Ook het plaatsen van een dakkapel kan gemakkelijk gedaan worden in de winter. Maar wat kost een dakkapel eigenlijk? Reken hiervoor een prijs van ongeveer 1.500 euro per meter.

De gevel renoveren

Het renoveren van een gevel is een tweede klus die de buitenkant van je woning flink opknapt. Nu het nog winter is raden we je juist nu aan dit project uit te voeren, vooral als scheuren al zichtbaar zijn in de gevel. Zodra dit het geval is zal de woning niet meer bestand zijn tegen regen en vorst waardoor de schade nog groter wordt en vocht het huis kan binnendringen. Voer de gevelrenovatie daarom zo snel mogelijk uit indien dit uiteraard nodig is.

De tuin opknappen

Voor veel mensen is het weer tijdens de winter een reden om de tuin te laten voor wat het is. Dit levert een vervallen en slordig ogende tuin op. Uiteraard is het ook in de winter mogelijk de tuin op te knappen. Zo kan je de tuin voorzien van (kunst)gras of een strakke bestrating. Daarnaast is het, ook in de winter, mogelijk winterbeplanting te planten. Voorbeelden van planten die gemakkelijk de winter doorkomen zijn viooltjes, klimop, hebe, en heucheria’s.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *