hardloop apps beginners

3 Hardloop apps voor beginners

Als je wilt beginnen met hardlopen en serieus je vorderingen in de gaten wilt houden dan heb je een paar mogelijkheden.

Sportwatch

Er zijn allerlei hippe sportwatches en sporthorloges, waarop je behalve de tijd ook allerlei functies van het lichaam kan meten zoals je hartslag, je slaappatroon, het aantal stappen dat je maakt, enz. Voordeel van zo’n sportwatch is dat ze licht zijn en dat je ze makkelijk om je pols kan dragen tijdens het hardlopen. Kijk bij Seiko Horloges naar voorbeelden.

App op je mobiel

Aan de andere kant heeft bijna iedereen al een mobiel. Met de juiste apps kan je hetzelfde met je mobiel als met een sportwatch. Nog meer zelfs, want op een mobiel kan je lekker naar muziek luisteren tijdens het hardlopen.

Alleen waar laat je je mobiel tijdens het hardlopen? Je kunt hem in je hand houden, in een zak doen of een speciale band voor om je arm aanschaffen, waar je je mobiel in doet tijdens het hardlopen. Waar je hem ook doet, belangrijk is wel dat je een goed hoesje hebt ter bescherming in het geval hij mocht vallen. Kijk hier bijvoorbeeld naar een Iphone 5s hoesje en sportarmbanden waar je mobiel in past en draadloze oortjes.

Drie gratis hardloop apps voor beginners

App Hardlopen met Sky

De website Hardlopen.nl heeft een nieuwe app gelanceerd in samenwerking met Sky Radio. Naast de muziek van Sky Radio vind je in de app ook handige hardloopschema’s en word je begeleid tijdens het hardlopen. De app is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. De app is gratis, maar in de app kan je wel aankopen doen.

appsp2

5K Hardloop App

Van de bank af en gaan hardlopen. Deze app helpt je om in een programma van 8 weken te trainen van niks tot een 5 km loop. Deze app werkt met een intervaltraining methode. Dus 1 minuut joggen afwisselen met 1,5 minuut wandelen.  Ondertussen kan je ook je eigen muziek beluisteren.

Onder het lopen laat de app zien:
– Hoe lang je al loopt
– Hoeveel tijd je training nog duurt
– Hoelang je binnen het huidige interval nog moet

De app is gratis. Voor het pro-programma moet je wel betalen.

appsp1

Adidas Train & Run

Een aantal sportmerken zoals b.v. Adidas, Nike, Asics hebben eigen apps gelanceerd met tips, trainingsprogramma’s, enz. Ze hopen natuurlijk wel dat je op hun schoenen loopt, maar dat mag je verder zelf weten. Voordeel is dat deze apps gratis en goed zijn. Zoals deze van Adidas bijvoorbeeld.

De app is gratis.

adidas app

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *