10 Voordelen van rondtoeren op een scooter

Scooters zijn hip en populair. En niet voor niks natuurlijk. Ze hebben veel voordelen zowel in de stad als erbuiten. Lees onze 10 voordelen hieronder:

1. Snel in druk verkeer

Met een auto tijdens het spitsuur in de stad rijden, schiet vaak niet erg op. Met een scooter heb je daar een stuk minder last van. Je glipt overal makkelijk doorheen en je hebt nauwelijks last van files en opstoppingen.

2. Vakantiegevoel

Tijdens je vakantie zijn er vaak gelegenheden om een scooter te huren en zo de omgeving te verkennen. Lekker met de wind door je haren in het zonnetje wat rondtoeren. Dat kan je natuurlijk ook heel goed in je eigen omgeving doen. Een leuke vrijetijdsbesteding waardoor je ook een beetje een vakantiegevoel krijgt.

3. Milieuvriendelijke scooters?

Maak je je zorgen over het milieu dan is een scooter op benzine niet de beste manier om je te vervoeren. Gelukkig heb je tegenwoordig ook een groot aantal elektrische scooters waar je uit kan kiezen. Neem bijvoorbeeld eens kijkje bij de Scooters van La Souris welke mogelijkheden er zijn. Je zult zien dat het verschil in prijs voor een e-scooter en een gewone scooter, niet groot is.

4. Goed zadel

Een groot voordeel van een scooter is dat je er meestal beter op zit dan een fietszaden. En ben je niet tevreden over het zadel op jouw scooter, dan kan je het ook vervangen voor één dat wel lekker zit.

5. Parkeren geen probleem

Vooral in de stad is parkeerruimte schaars en betaald parkeren wordt steeds duurder. Met een scooter ben je dan beter af. Je kan hem overal kwijt zonder kosten. Wel een goed slot erom doen natuurlijk.

Jethelm A-style

6. Helm niet altijd nodig

Een helm is alleen nodig als je een scooter hebt die harder gaat dan 25km per uur. Maar ook als het niet verplicht is, kan je ervoor kiezen om een helm te dragen voor je eigen veiligheid.

7. Autorijbewijs is voldoende

Iedereen met een autorijbewijs mag op een scooter rijden. Je hoeft er dus geen speciaal rijbewijs voor af te leggen.

8. Ruimte voor bagage

Op het eerste gezicht is er misschien weinig ruimte om spullen mee te nemen op een scooter. Vaak zit er wat ruimte onder het zadel. Is dat niet genoeg, dan kan je je scooter uitrusten met een speciaal bagagerek of speciale zijtassen aanschaffen.

9. Goedkoper dan een auto

Wat aanschaf, verzekering en verbruik betreft, ben je met een scooter een stuk voordeliger uit dan met een auto. Heb je (nog) niet genoeg geld om een auto aan te schaffen en te onderhouden? Dan ligt een scooter wat kosten betreft waarschijnlijk eerder binnen je bereik.

10. Leasen?

Heb je nog niet het hele bedrag bij elkaar gespaard, dan kan je overwegen om een scooter te leasen. Zo kan je toch alvast van je scooter genieten voor een vast bedrag per maand.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *