tips kerst

10 Tips voor een origineel kerstpakket

Een kerstpakket is vaak wel leuk, maar toch een beetje saai.

Sommige bedrijven geven hun werknemers al jaren hetzelfde cadeau. En andere bedrijven lopen een paar jaar achter of komen aan met totaal onpraktische ideeën. Er zijn zelfs werknemers die hun kerstpakket weigeren omdat ze het niet kunnen gebruiken! En hoewel deze ‘overschot-pakketten’ vaak wel bij het goede doel terecht komen, is het toch zonde. Want een kerstpakket geef je juist omdat je werknemers dat een leuk idee vinden. Met deze 10 tips heb jij dit jaar in elk geval een leuk en origineel kerstpakket waar je werknemers blij mee zullen zijn!

1. Kijk eens voor waardebonnen

Het kan heel praktisch zijn om je werknemers een pakketje te geven met daarin een waardebon. De werknemers worden meestal erg blij van VVV-bonnen, maar je kunt ze ook een bon geven van een specifieke winkel. Het is een gemakkelijke manier waarop je zeker weet dat je werknemers er blij mee zullen zijn.

2. Ga voor belevenissen

Spullen zijn uit, belevenissen zijn in. Dus: wil je het echt goed doen, dan geef je een belevenis cadeau. Dat kan van alles zijn: van een lekker etentje voor twee personen tot een nacht slapen in een hotel. Een slipcursus is ook een origineel idee voor een kerstpakket.

3. Wijnpakketten

In tegenstelling tot bier wordt wijn gezien als een wat eleganter drankje. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je een beetje kunt inschatten of dat geldt voor jouw werknemers. Een wijnpakket bestaat uit twee of meer flessen wijn, vaak mooi verpakt, plus wat lekkere hapjes erbij.

4. Het kerstpakket aan de lijn

Veel dames (en heren) doen aan de lijn om slank te blijven. Het is dus niet ideaal om aan te komen met allerlei dikmakende hapjes en tussendoortjes. Een leuke variant is het gezonde kerstpakket, met daarin allerlei hapjes die niet alleen lekker, maar ook gezond zijn.

5. Het smoothie-pakket

Smoothies zijn dé hype van de laatste jaren. Het is dan ook niet zo gek dat een smoothie-pakket hoog op het verlanglijstje van veel medewerkers staat. Een smoothie-pakket bevat niet alleen alle ingrediënten, maar vaak ook een blender om de smoothies klaar te maken.

6. Extra luxe

Wil je je werknemers eens extra verwennen? Dan kies je voor een premium kerstpakket. Dit kerstpakket is uitgebreider dan een gewoon kerstpakket en bevat een aantal verrassende extra’s. Dat maakt het pakket leuk om te geven én om te krijgen.

7. Biologisch genieten

Ook biologische producten zijn sterk in de mode. Daarom worden er ook steeds meer biologische kerstpakketten aangeboden. De dierlijke producten zijn afkomstig van dieren die goed hebben geleefd en geen antibiotica hebben gekregen. Voor de planten is geen gif gebruikt.

8. Fairtrade: voor een echt kerstgevoel

Sommige mensen zijn bang dat voor hun kerstpakketten andere mensen zijn uitgeperst of dat er kinderarbeid mee is gemoeid. Daarom zijn er nu ook fairtrade pakketten: hier kun je met een gerust hart van genieten.

9. Italiaans smullen

Wil je wel graag voedsel geven, maar vind je Hollands een beetje te simpel? Ook een Italiaans kerstpakket is een leuk en origineel idee. Je kunt er bijvoorbeeld een Italiaans kookboek in doen, met de ingrediënten voor één of meer recepten.

10. Gender-specific

Het is mogelijk om kerstpakketten te zoeken die specifiek voor mannen of vrouwen zijn samengesteld. Dit kan heel praktisch zijn wanneer je een bedrijfje hebt waarin alleen mannen of alleen vrouwen werkzaam zijn. Of als je veel vrijgezellen voor je hebt werken natuurlijk!

Er zijn genoeg leuke opties om mooie kerstpakketten te vinden. Je hoeft dus niet jaarlijks met hetzelfde pakket aan te komen, want er is keus genoeg! Bovendien zullen je werknemers blij verrast zijn als je één van deze 10 originele ideeën gebruikt voor de kerstpakketten van dit jaar! Hou er ook rekening mee dat je nooit echt iedereen tevreden kunt stellen. Het is trouwens ook een leuk idee om een lijstje van de verschillende mogelijkheden samen te stellen en je werknemers zelf aan te laten geven welk pakket hun voorkeur heeft. Zo worden de kerstpakketten nog persoonlijker en worden ze sowieso op prijs gesteld!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *