liefde online
Foto: bruce mars

Romantiek en toewijding online

Eén van de belangrijkste discussies op het internet gaat over romantiek en toewijding. Veel mensen zeggen dat het internet helpt met het vinden van een relatie. Het internet maakt het mogelijk om contact te leggen met iedereen, het maakt niet uit hoe ver weg ze zijn en waar ze wonen. Iedereen is bereikbaar met een klik op de knop. Maar er zijn ook mensen die claimen dat het internet juist de oorzaak is van psychologische en sociale problemen.

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is, dat het internet het contact onpersoonlijk maakt wat kan zorgen voor vervreemding. Het heeft in ieder geval de manier verandert hoe we ons gedragen binnen een relatie. De komst van het internet heeft de spelregels verandert.

Wij hebben altijd een telefoon of laptop bij ons. Dat maakt het mogelijk om overal snel, maar ook stiekem, contact te maken. Dat kan een nachtmerrie worden. Laten we eens kijken hoe de technologie en het internet zich in het afgelopen decennium hebben ontwikkeld.

Verbreden van onze horizon

Het internet helpt je met het maken van contact met mensen over de hele wereld. Maar het maakt het ook makkelijker voor ons om mensen in onze eigen omgeving te ontmoeten. Bijvoorbeeld als we op vakantie zijn of als we op een zakenreis gaan naar het buitenland. Wanneer je naar een belangrijke toeristische bestemmingen gaat in Nederland, kan je makkelijk mensen ontmoeten en plezier hebben om zo een leuke tijd door te brengen in Amsterdam met de meest professionele escort. Je kan zo nieuwe ervaringen opdoen en wie weet ontmoet je iemand die echt in je geïnteresseerd en gelijkgestemd is!

Connectie

Skype, Facebook en Twitter. We brengen veel tijd door op sociale media, dus contact houden met je partner is gemakkelijker geworden. Dat is goed als je in contact wilt blijven en hierdoor hoef je niet de hotel telefoon te gebruiken om langeaftstandsgesprekken te voeren en hiervoor veel geld te betalen. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet dagelijks met je partner kan praten. Dat is een groot voordeel dat het internet ons biedt. Je bent altijd verbonden.

Zoeken naar je zielsverwant

Als je op zoek bent naar iemand, platonisch of romantisch, die dol is op muziek of om te reizen, dan maken online sites dat makkelijk voor je. Online sites maken het eenvoudiger om zielsverwanten te vinden, of iemand die je echt begrijpt en contact met je wil maken.

Foto: Cristian Dina 

Kracht en gemak

Wachten op iemand die je mee uit vraagt, is verleden tijd. Er zijn verschillende dating sites die ervoor zorgen dat je niet ver hoeft te kijken om je match te vinden. Deze sites hebben het speelveld voor zowel mannen als vrouwen veranderd. Wat er echter niet is veranderd zijn de emoties. Je kan nog steeds voor de verkeerde vallen, dus let goed op.


Uit elkaar gaan is eenvoudig

Geloof het of niet, er zijn apps die je helpen om uit elkaar te gaan. Ja, je hoort het goed, dit zijn apps om iemand te dumpen. Je hoeft alleen de naam van je partner die je wilt dumpen in te voeren, het geslacht kiezen, een foto selecteren, het telefoonnummer toevoegen en eenvoudig klikken op dumpen. De app stuurt je partner een sms of een spraakbericht dat hij of zij is gedumpt. Het is makkelijk maar misschien niet er gevoelig. Je kan iemand op deze manier makkelijk kwetsen. De waarheid is hierbij wel dat de betekenis van toewijding, totaal verloren is gegaan. Gelukkig kan je er ook nog steeds voor kiezen om een andere keuze maken en het persoonlijk uit te maken.