waardering in relatie

Relatiedeskundige: “Waardering maakt gelukkig huwelijk mogelijk voor iedereen”

 Podcast: de energie van waarderen in liefdesrelaties

Wanneer partners vaker hun waardering uitspreken naar elkaar, kunnen ze in veel gevallen een echtscheiding voorkomen. Dat zegt relatiedeskundige en schrijfster Paulien Timmer in de nieuwe podcast De energie van waarderen in liefdesrelaties. “Liefde is een onuitputtelijke bron, die je opnieuw kunt aanboren door je waardering uit te spreken naar elkaar. Zo is een lang en gelukkig huwelijk voor iedereen mogelijk.”

Timmer geeft in de podcast een aantal tips uit het boek ‘50 Relatieboosters; een happy relatie in 5 minuten per dag’ dat ze onlangs uitbracht. Ook legt ze uit wat het effect is van drukte en stress op waardering binnen relaties, en ze vertelt wat de vermaarde onderzoeker John Gottman ontdekte als het grote geheim van langdurige en gelukkige relaties. Verder gaat ze samen met de andere gasten in op de verschillende ‘liefdestalen’, en hoe je je waardering kunt uiten op een manier die helemaal past bij je partner.

Meer over De energie van waarderen

Waarom is waardering zo belangrijk voor ons, en hoe geeft het ons energie? Daarover gaat de nieuwe podcastserie De energie van waarderen, die is opgenomen naar aanleiding van het dat energiebedrijf Nuon liet doen onder ruim 1.000 Nederlanders. In drie afleveringen gaan organisatiepsycholoog Irith Koster, relatiedeskundige Paulien Timmer en lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn dieper in op het belang van waarderen op de werkvloer, in liefdesrelaties en voor kinderen.

Beluister alle afleveringen op mamas.nl.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.