lust of liefde

Lust of liefde

Je vindt iemand aantrekkelijk, je kan je ogen niet van iemand afhouden en je voelt je aangetrokken als een magneet. Is het lust of is het liefde?

 

Lust

Zowel lust als liefde kunnen hevige gevoelens oproepen. Lust doet iets met je hersenen. Lust is een soort oerdrang die voorkomt uit de drang om je voort te planten en het kan lijken of iemand daardoor tijdelijk al het gevoel voor de realiteit is verloren. Pure lust heeft alles te maken met lichamelijke aantrekkingskracht. Behalve de aantrekkingskracht maak je in je hoofd een ideaalbeeld van hoe je denkt of hoopt dat die persoon zal zijn en die persoon is in je gedachten natuurlijk precies waar jij behoefte aan hebt. Behalve die lichamelijke aantrekkingskracht hoeft er geen behoefte te zijn om elkaar beter te leren kennen of om veel tijd met elkaar door te brengen. Heb je die behoefte wel, dan is er sprake van verliefdheid. Lust kan dus wel het begin zijn van liefde.

Verliefdheid

De eerste verliefdheid gaat vaak samen met gevoelens van lust. Je ziet alleen de aantrekkelijke kanten van iemand en je lijkt blind te zijn voor iemands tekortkomingen. Lust en hevige verliefdheid kunnen zich wel ontwikkelen tot liefde. Bij verliefdheid wil je iemand wel leren kennen. En als jullie elkaar beter leren kennen, zal blijken of je nog steeds gevoelens houdt voor iemand als die eerste hevige verliefdheid, al dan niet met lustgevoelens, wat minder is en je een meer realistisch beeld van iemand krijgt.

Liefde

Bij liefde hou je niet van een ideaalbeeld, maar hou je van iemand met al zijn tekortkomingen. Je wilt zo veel mogelijk tijd met iemand doorbrengen, en niet alleen om seks te hebben. Je bent geïnteresseerd in iemands gevoelens en je wilt de ander gelukkig maken. Je wilt deel uitmaken van iemands leven en ook zijn familie en vrienden leren kennen.

 

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000010036169,9200000036200156″ name=”bl” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.